ALSV QUINTUS

ALSV QUINTUS

De algemene Leidse studentenvereniging Quintus is in 1979 opgericht en uitgegroeid tot een van de drie grootste studentenverenigingen van Leiden. In onze pas vernieuwde sociëteit aan de Boommarkt ontmoeten onze ruim 1.600 leden elkaar. Quintus is de ideale combinatie tussen ontspanning, het opbouwen van vriendschappen en het ontwikkelen van organisatorische vaardigheden. Dit is de formule voor een onvergetelijke en leerzame studententijd.

Quintus onderscheidt zich door haar structuur. Nieuwe leden vormen geen jaarclubs, maar sluiten zich aan bij een van de 31 mannen-, vrouwen- of gemengde disputen. Deze disputen hebben allen een eigen identiteit met bijbehorende tradities en evenementen. Daarnaast wonen leden in (gemengde) verenigingshuizen en kunnen zij zich aansluiten bij de subverenigingen en commissies die Quintus rijk is. Word dus Quint, juist nu! 

NIEUWS

NIEUWS VAN ALSV QUINTUS

    Geen nieuws items gevonden.

FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

ALSV QUINTUS

Quintus kent 31 mannen-, vrouwen- en gemengde disputen. Dit zijn verticale verbanden, wat betekent dat je met mensen uit verschillende studiejaren in een dispuut zit. Deze disputen ondernemen van alles met elkaar, van sporten tot studeren en van feesten tot vakanties. Ook organiseert elk dispuut jaarlijks een manifestatie, zoals de Delta Playbackshow, Festival de Fusie, een Togafeest en een Halloweenfeest. Een dispuut heeft haar eigen identiteit, maar daarnaast blijven zij allen Quint en wordt er op maandag of op de donderdag geborreld. Tijdens de Vrije Activiteiten Periode gaan nieuwe leden opzoek naar het dispuut dat het beste bij hen past. In deze weken trekken de disputen alles uit de kast om de gaafste activiteiten en borrels te organiseren.

Naast bier en gezelligheid is Quintus ook carrière- en studiegericht. Er worden bijvoorbeeld lezingen, cursussen en activiteiten met bedrijven georganiseerd. In de jaarplanning van Quintus is rekening gehouden met tentamens en studieverplichtingen om leden genoeg ruimte te geven het maximale uit hun studie te halen.

Wekelijks wordt er vergaderd door alle commissies die Quintus rijk is. Sommige commissies werken toe naar een evenement zoals de Museumnacht, de jaarlijkse sportweek waarin disputen tegen elkaar strijden, het carrièrefestival of de wintersportreis. Daarnaast zijn er commissies die wekelijks helpen achter de bar, in het restaurant en bij het onderhouden van het pand. Zo houden we samen onze vereniging draaiende. Ten slotte hebben we ook sportteams, een musical en andere subverenigingen, zodat je ook in Leiden je hobby’s van thuis gewoon kunt voortzetten. Tot snel op Quintus!

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

BOOMMARKT 5A
2311 EA LEIDEN
071-5144405
BESTUUR@ALSVQUINTUS.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Studentenvereniging
28 mei 2022 20:00 – 05:00
MUSEUMNACHT LEIDEN
ALSV QUINTUS


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.