KSRV NJORD

KSRV NJORD

Welkom op de pagina van de Koninklijke Studentenroeivereniging “Njord”. Njord werd op 5 juni 1874 opgericht door leden van het Leidsch Studenten Corps en is hiermee de oudste studentenroeivereniging van Nederland. Njord is nog altijd verbonden aan Minerva, maar open voor iedereen. Met meer dan 800 leden is Njord één van de grootste verenigingen van Leiden. Onze roeiers excelleren op nationaal en internationaal niveau in de roeiboot, maar ook borrelen we elke dinsdagavond in onze Zwanezaal.

Tijdens de El Cid geven we je graag een rondleiding op onze vereniging. Uiteraard kun je dan ook de eerste roeihalen maken! Kijk voor meer informatie op elcidnjord of www.njord.nl.

NIEUWS

NIEUWS VAN KSRV NJORD

  • Programma EL CID 2022
    31-07-2022 - NJORD
    Algemeen programma
FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

KSRV NJORD

Roeien staat bij Njord op de eerste plaats. Er wordt door een grote groep fanatiek getraind om te excelleren op het water. Wil jij onder professionele begeleiding op topniveau roeien? Dan is wedstrijdroeien iets voor jou. Het wedstrijdroeien is de ultieme kans om gedurende je studententijd het beste uit jezelf te halen en op topsportniveau te trainen en wedstrijden te starten. Met deze ploeg train je zes tot zeven keer per week in het beste materiaal onder begeleiding van een ervaren coachkader. Vervolgens strijd je in het Eerstejaarsklassement tegen de beste studentenroeiers van Nederland.

Wil je competitief roeien, maar is wedstrijdroeien jou wat te fanatiek? Dan is competitieroeien de uitkomst. Hierbij kun je na de afroeiperiode zelf een ploeg samenstellen en naar hartenlust trainen in C4+’en. Als onervaren competitieroeier kun je de NSRF Onervaren C4+ Bokaal starten. Dit is de perfecte manier om sportief bezig te zijn, maar ook leuke feesten en borrels mee te pakken! Elke dinsdagavond wordt er op Njord geborreld en op donderdagen vindt de dispuutsavond plaats. Naast het roeien kun je ook plaatsnemen in een van de vele commissies om op die manier je vaardigheden te ontwikkelen.

Je eerste jaar
Wanneer je je hebt ingeschreven bij Njord, begint je eerste jaar op Njord. In de eerste zes weken op Njord, de afroeiperiode, zal je kennismaken met het roeien en al het andere dat Njord te bieden heeft. Dit doe je samen met een groep van mede-eerstejaars Njordleden, onder begeleiding van een aantal meerderejaars coaches. De Afroeicommissie zal verscheidene evenementen organiseren om je kennis te laten maken met het roeien, maar ook met de klassieke dinsdagborrel en de commissies die Njord rijk is.

Als de afroeiperiode tot een eind is gekomen, zal de sportieve periode beginnen. Gedurende deze periode zal de focus liggen op het verbeteren van je roeitechniek. Tijdens de trainingen zal je onder begeleiding van ervaren coaches klaar worden gestoomd voor de eerste landelijk wedstrijd. De sportieve periode eindigt namelijk met de Asopos Najaarswedstrijden. Dit is het eerste moment dat de eerstejaarsroeiers van alle studentenroeiverenigingen van Nederland elkaar tegenkomen op de Bosbaan, een roeibaan in het Amsterdamse Bos.

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

MORSWEG 182-184
2332 ES LEIDEN
071-576 0776
ABACTIS@NJORD.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Student nieuws
16 aug. 2021 – 21 aug. 2021
NJORD - PROGRAMMA EL CID 2021
KSRV NJORD

Politiek
1 mei 2022 15:00 – 18:00
LEIDEN VIERT DE VRIJHEID
KSRV NJORD

77 jaar vrijheid, maar ben jij er bewust van wat dat precies betekent? Vanuit het Strategisch Partnerschap...


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.