LSKO COLLEGIUM MUSICUM

LSKO COLLEGIUM MUSICUM

Wil jij graag in een symfonieorkest spelen of in een grootkoor zingen? Bij Collegium Musicum ben je aan het juiste adres! Wij bieden uitdaging aan musici en zangers met veel ervaring, maar ook aan zangers met weinig ervaring. 

CM is een van de grootste en oudste studentenkoor- en orkest verenigingen van Nederland. Onder de inspirerende leiding van onze koordirigent Gerrit Maas en orkestdirigent Jeppe Moulijn sluiten we elk semester af met twee concerten op indrukwekkend niveau. Uniek aan CM is dat het koor en orkest allebei op maandagavond repeteren, zodat er een vast moment in de week is waarop heel de vereniging bijeen komt. Traditioneel wordt de maandagavond afgesloten met een gezellige borrel.

Naast onze vaste repetities is CM ook een gezellige vereniging waar veel activiteiten worden georganiseerd. Zo worden er feesten, spelletjesavonden, een gala en nog veel meer georganiseerd!

Dit jaar zullen wij een lustrumconcert geven in de stadsgehoorzaal ter viering van onze 85e verjaardag en gaan we op onze tweejaarlijkse tournee. Dit jaar zullen we naar Duitsland en Tsjechië gaan. Enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op!

NIEUWS

NIEUWS VAN LSKO COLLEGIUM MUSICUM

 • Juni concerten
  06-08-2022 - COLLEGIUM MUSICUM
  Studentenvereniging
 • Tournee naar Limburg
  28-07-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Op naar Limburg!
  09-06-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Wij zijn Euforisch!
  26-01-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Cancelled: Decemberconcerten Collegium Musicum
  24-11-2020 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

LSKO COLLEGIUM MUSICUM

Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum (CM) is opgericht in 1936 en is daarmee een van de oudste studenten muziekverenigingen van Nederland. CM bestaat uit een grootkoor van bijna 100 zangers en zangeressen, een kamerkoor en een symfonieorkest met zo’n 50 muzikanten. Onder de inspirerende leiding van koordirigent Gerrit Maas en orkest dirigent Jeppe Moulijn geeft CM ieder jaar concerten van indrukwekkend niveau.

Collegium Musicum treedt jaarlijks op bij de nieuwjaarsborrel van de Gemeente Leiden, de opening van het academisch jaar van de Universiteit Leiden en verzorgde de muzikale omlijsting bij de uitreiking van de eredoctoraten aan Nelson Mandela in 1999 en prinses Beatrix in 2005. In mei 2015 voerde Collegium Musicum een Nederlandse vertaling van Ein Deutsches Requiem uit tijdens de Dodenherdenking in de Leidse Pieterskerk.
Daarnaast werkt het kamerkoor aan extra projecten. Zo zong het in april 2015 in een voorstelling van Shakespeares Midzomernachtsdroom i.s.m. Studenten Toneel Amsterdam en heeft het in 2017 gezongen in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Om het jaar gaat Collegium Musicum op tournee naar het buitenland, o.a. naar Frankrijk en Spanje, of naar Italië en Oostenrijk. Komend jaar gaat Collegium Musicum op tournee naar Duitsland en Tsjechië! 

Verder beschikt Collegium Musicum over verschillende muziekensembles, die regelmatig ingehuurd worden voor feesten, concerten of ter ondersteuning van andere muziekgezelschappen. Zo heeft een groep zangers in 2018 meegezongen met de Harry Potter in Concert uitvoeringen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en in 2019 heeft een aantal zangers van CM bijgedragen aan Stockhausen’s operacyclus aus LICHT van De Nationale Opera.

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

CLEVERINGAPLAATS 1
2300 AL LEIDEN
071-5272612
BESTUUR@COLLEGIUMMUSICUM.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Studentenvereniging
5 sep. 2022 19:30 – 22:30
OPEN REPETITIE 5 SEPTEMBER 2022
LSKO COLLEGIUM MUSICUM

Op 5, 12 en 19 september houdt Collegium Musicum open repetities!

Studentenvereniging
12 sep. 2022 19:30 – 22:30
OPEN REPETITIE 12 SEPTEMBER 2022
LSKO COLLEGIUM MUSICUM

Op 5, 12 en 19 september houdt Collegium Musicum open repetities!


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.