LSV MINERVA

LSV MINERVA

Met haar meer dan 205 jaar is Sociëteit 'Minerva' de oudste ontmoetingsplaats van studenten in Nederland. Gesterkt door haar lange geschiedenis is L.S.V. 'Minerva' nog altijd de meest innovatieve, veelzijdige en ambitieuze studentenvereniging van Leiden. Met 18 verschillende subverenigingen, ruim 150 ledenhuizen en vele subcommissies biedt Minerva het meest volledige aanbod aan om je naast je studie te ontplooien. Door studie als hoogste prioriteit te zien en onze Leden daar in te ondersteunen wordt een actief verenigingsleven gecombineerd met goede studieresultaten. Met de vele vriendschappen die je hier sluit, de eindeloze ruimte tot persoonlijke ontwikkeling en de hoge ambities, kan je als Lid van Minerva het maximale uit je studententijd halen!

 

NIEUWS

NIEUWS VAN LSV MINERVA

 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Haringborrel Sociëteit Minerva
  21-09-2023 - MINERVA
  Stadshart
 • Leidsch Reanimatie Weekend
  29-04-2021 - PKVV
  Gezondheid en welzijn
FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

LSV MINERVA

Leiden heeft niet alleen de oudste universiteit van Nederland, maar ook de oudste ontmoetingsplaats voor studenten. L.S.V. Minerva telt nu ongeveer 2400 leden, verbonden via jaarclubs, gezelschappen, subcommissies, subverenigingen en studentenhuizen. Door al deze substructuren ontstaat een sterke band tussen de Leden onderling en ontstaan vriendschappen voor het leven.

Minerva wordt onder andere gekenmerkt door haar tradities. Zo is het al decennia lang de traditie dat je vlak na de Kennismakingstijd een jaarclub vormt met 16 tot 20 jongens of meisjes uit jouw jaar. Met deze vriendengroep kun je drie dagen per week terecht voor borrelavonden op ‘de Tent’, zoals de sociëteit ook wel wordt genoemd.
Naast jaarclubs kun je op allerlei andere manieren verbonden zijn aan onze Vereniging en jezelf naast je studie verder ontwikkelen. Zo kun je actief worden binnen een subvereniging; deze dochterverenigingen van Minerva reiken van roeien tot boksen en van toneelspelen tot zweefvliegen. Je kunt zelfs terecht op de Squashzaal in onze eigen Sociëteit! 

Je kunt er ook voor kiezen om je in te zetten binnen een subcommissie. Hierbij organiseer je met een groepje Leden bijvoorbeeld een groot evenement, schrijf je een hele Almanak of zet je je voor verschillende doelen of ons eigen Minerva Scholarship Fund in. Deze subcommissies houden de Vereniging draaiende, maar bovenal leren de Leden hierdoor vaardigheden die ze in hun verdere leven kunnen toepassen.

Bij Minerva zijn er dus genoeg manieren om jezelf te ontwikkelen, heel veel plezier te hebben en alles uit je studententijd te halen! Meer informatie? Kijk op www.lsvminerva.nl of www.minerva-elcid.nl!

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

BREESTRAAT 50
2311 CS LEIDEN
071-5161930
INFO@LSVMINERVA.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Student nieuws
16 aug. 2021 – 21 aug. 2021
MINERVA EL CID 2021
LSV MINERVA

Kom langs en ontdek het prachtige leven dat Leiden je te bieden heeft tijdens de Minerva EL CID-week van 16 t/m 21...

Politiek
12 mrt. 2022 13:30 – 18:00
SYMPOSIUM OEKRAïNE
LSV MINERVA

SYMPOSIUM OEKRAÏNE Turning Point - Where are we coming from and what is next?  Vanuit LSV Minerva wordt er op...

Vrijwilligerswerk
17 sep. 2022 09:00 – 23:59
RAPENBURG RACE
LSV MINERVA

De Rapenburg Race is een jaarlijkse zwemwedstrijd waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel; het verbeteren van...


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.