MEDIAWEDSTRIJD

Leiden door de lens van studenten

Voor de Mediawedstrijd filmden Leidse studenten hun stad, de winnaar ging er met 1500 euro vandoor

Leiden, 8 juni 2023 – Dinsdag 13 juni was de finale van de Mediawedstrijd. De Leidse studentendiscotheek De Wibar werd omgetoverd tot filmtheater waar de strijd om het prijzengeld losbarstte. Deelnemers maakten een filmpje van Leiden als studentenstad. Welke het best is, werd bepaald door de jury die bestond uit een scholier, een student en oud-student, cultuurmakelaar Guido Marchena en afgevaardigden van de Universiteit en de gemeente.

TikToks, Vlogs en meer over ‘Leidse Lifestyle’

Een avond vol entertainment en hapjes en drankjes, waar Leiden als studentenstad centraal staat. Op dinsdag 13 juni van 19:00 tot 22:00 uur vond de finale van Mediawedstrijd plaats in de Wibar in Leiden. Het was de eerste editie sinds vier jaar, toen heette het nog de Filmwedstrijd. Dit keer waren de studenten compleet vrij in wat voor media ze opstuurden. Wat voorheen een korte film moest zijn, mocht deze editie ook een tiktok-serie, vlog en meer zijn. Het thema ‘Leidse Lifestyle’ stond open voor (een studentikoze) interpretatie. Meer informatie over de wedstrijd vind je via studentenstadleiden.nl/mediawedstrijd.html

De Mediawedstrijd wordt georganiseerd vanuit het ‘Strategisch Partnerschap StudentenStad’ door de MASCQ-studentenverenigingen (L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L. Catena en A.L.S.V. Quintus), de studentenroeiverenigingen KSRV Njord en A.L.S.R.V. Asopos De Vliet, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden, gemeente Leiden en Leiden&Partners.

De presentatoren Sam en Jurian, beide oud-bestuursleden van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, warmden het publiek en jury op met de recente TikTok filmpjes van de PKvV en het winnende filmpje van de vorige editie. De stemming zat er al goed in, toen het bekijken van de zes inzendingen begon.

Het werd nog een spannende avond. Een korte film a la Wes Anderson, een zwart-wit film, een vlog, TikTok-series en een portretreeks van Leidse studenten vlogen voorbij. Een moeilijke taak voor de jury dus. “De winnaar laat Leiden door het hele jaar heen zien, in haar grootsheid maar ook de intimiteit van een vriendengroepje in het park. De vorm pas bij deze tijd en het filmpje is helemaal compleet met kop én staart,” aldus de Jury. Loïs de Jong was de gelukkige, met haar TikTok over Leiden mag zij zich winnaar noemen van de Mediawedstrijd 2023. Haar filmpje vind je op studentenstadleiden.nl/mediawedstrijd.html.

Winnaars kregen niet alleen eeuwige roem, er stond – dankzij Leiden&Partners – een goeie prijzenpot op hun te wachten. De winnende student mag zich rijk prijzen met 1500 euro, en ook de tweede en derde prijs gingen niet met lege handen naar huis. Het winnende filmpje wordt gebruikt als promotiemateriaal voor toekomstige studenten.

De organisatie hoopt dat deze editie het startsein is voor de komende jaren. “Nu bijna elke student tiktokker, vlogger of influencer is, wilden we deze creatieve kant van studenten een podium te geven. Hoe leuk is het om studenten zelf hun stad te laten promoten,” alsud Sophia Wouda, bestuurslid van de PKvV. Of dat doel bereikt is? Jurylid scholier Bas twijfelt nog tussen studeren in Amsterdam of Leiden. De filmpjes lijken hem toch naar het Leidse te verleiden. “Het is een erg aantrekkelijke stad,” aldus Bas.

Strategisch Partnerschap StudentenStad

Het ‘Strategisch Partnerschap StudentenStad’ is in 2015 ontstaan als een unieke samenwerking tussen de Leidse studenten en de stad. In een stad met ruim 30.000 studenten leidt het convenant onder meer tot de inzet van talent voor het organiseren van evenementen en het meedenken in maatschappelijke vraagstukken. In alle activiteiten wordt nadrukkelijk de verbinding gezocht met inwoners. De activiteiten variëren van de Reanimatiedag tot de Langste Leidse Tafel (10 juni).

2023-06-13 195820 Mediawedstrijd 2023 - ©Simone Both - P2010145.jpg                    2023-06-13 215529 Mediawedstrijd 2023 - ©Simone Both - P2010198.jpg

Dit waren de winnaars van vorige edities! 

 

 

Neem contact op

Heb je vragen over het studentenleven in Leiden? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op


Mis geen moment

Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland.

Bekijk de agenda

Impressie