NIEUWS GEZONDHEID EN WELZIJN
NSL

ALPHA STUDENTS

Wat is Alpha?

Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in 9 bijeenkomsten zowel online als offline op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! In het cursusjaar 2020-2021 zullen er weer twee seizoenen Alpha aangeboden worden bij NSL. De eerste cursusavond start dinsdag 27 oktober 2020 en de tweede zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021. Dus komt het nu niet uit? Kom dan naar de Open Avond van het tweede seizoen! 

OVER NSL

NSL is de grootste christelijke studentenvereniging van Leiden. Een vereniging die het geloof en het studentenleven met elkaar combineert. Op 10 januari 1991 zijn wij opgericht als onderdeel van de landelijke beweging Navigators Studentenverenigingen (NSV). Anno 2021 zijn we een vereniging van 330 leden met 15 unieke disputen en een eigen sociëteit aan de Oude Singel 56. Een dispuut is een groep binnen de vereniging van ongeveer 20 leden uit verschillende jaarlagen waar je direct aan het begin van je lidmaatschap terechtkomt, elke dispuut heeft haar eigen unieke karaktertrekken zodat er altijd wel een dispuut is wat bij je past. Binnen je dispuut bouw je hechte vriendschappen op, ga je met elkaar op vakantie en onderneem je allerlei activiteiten.

Donderdagavond is de vaste verenigingsavond bij NSL. Twee van de vier donderdagen in de maand ga je als dispuut, nadat je met elkaar gegeten hebt, uiteen in kringen. Een kring is een groep van 4/5 leden van hetzelfde dispuut die met elkaar op zoek gaan naar verdieping in hun geloof. Het is een vertrouwde omgeving waar je kunt praten over geloofsvragen of andere problemen waar je mee zit. Op andere donderdagen is er een praise, lezing of viering, of breng je de avond door met je dispuut. Na deze activiteiten ontmoet je de hele vereniging weer op de borrel in de sociëteit, die overigens ook iedere dinsdag plaatsvindt!

Naast disputen heeft NSL nog veel meer te bieden, zo kan je jezelf ontwikkelen in één van de vele commissies, een jaarclub oprichten met lichtingsgenoten of je aansluiten bij een van de dames- of herengezelschappen. Kortom, oneindig veel mogelijkheden!

BEKIJK NSL NIEUWS VAN NSL
NIEUWS

  • Bouw nieuw windsurfcentrum!
    18-03-2024 - PLANKENKOORTS
    Algemeen nieuws
  • PKvV organiseert reanimatiedag
    19-02-2024 - PKVV
    Stadshart
  • Open Zeildag
    16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
    Sport
  • Hollandse avond SSR-Leiden
    01-02-2024 - SSR
    Evenement
  • Leiden in Debat groot succes
    15-11-2023 - PKVV
    Lezing/Debat
  • Leiden in Debat
    18-10-2023 - PKVV
    Lezing/Debat
  • EL CID NSL 2023
    18-09-2023 - NSL
    Stadshart
  • Rapenburg Race
    18-09-2023 - DAC
    Evenement
FOTO'S

PROEF DE SFEER