NIEUWS SPORT
ASOPOS DE VLIET

ASOPOS OP HET EK ROEIEN

In het weekend van 9-11 oktober vond het EK roeien plaats in Poznan. Hier verschenen maar liefst drie Asopossers aan de start en heeft één van hen een gouden medaille gewonnen! In de finale lag Boudewijl Roëll, die eerder een gouden medaille behaalde in Rio op de Olympische Spelen, al snel op kop met zijn boot. Deze voorsprong werd uitgebreid en vastgehouden tot aan de finish. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! 

Ook Asopossers Bart, Ward en Yadi hebben nette prestaties neergezet. De paraboot die Yadi stuurde wist nog heeft namelijk een Nederlands record gevaren! Bart en Ward voeren na een spannende race na een derde plek in de B-finale, waarmee zij tot de top negen snelste Europeanen in de lichte mannen dubbeltwee behoren.

Wij zijn ontzettend trots op alle Asopossers die Nederland hebben vertegenwoordigd op dit EK! Schrijf jij je aan bij Asopos en word je ons volgende toptalent?

OVER ASOPOS DE VLIET

Fanatiek roeien, borrelen, feesten en meer. Op Asopos de Vliet haal jij alles uit je studententijd. Maak vrienden voor het leven door het beste uit jezelf in de roeiboot en sociëteit te halen. Roeien is de grootste studentensport in Nederland en op Asopos de Vliet kan je fanatiek roeien op ieder niveau. Van af en toe in de boot stappen met je vrienden voor een borrel tot aan de start liggen van de Olympische Spelen. Twee keer in de week is er een borrelavond in onze sociëteit waar je tot in de late uurtjes kan borrelen en feesten met je ploeg- of dispuutsgenoten. Daarnaast kan je in een van onze vele commissies al je creativiteit kwijt, van tappen tot het organiseren van feesten, festivals en nationale roeiwedstrijden. Alles is mogelijk bij Asopos de Vliet!

Vereniging

Naast alle mogelijkheden om te roeien, kent Asopos de Vliet een actief verenigingsleven. Schuif maandag en donderdagavond aan voor het eten en een gezellige borrelavond. Buiten reguliere soosavonden worden er bij Asopos de Vliet nog vele andere activiteiten georganiseerd, zoals een gala, diverse feesten, een wintersportreis en verschillende andere uitstapjes! Bovendien kun je naast het roeien ook op andere manieren actief zijn binnen Asopos de Vliet. Zo kun je deel uitmaken van één van de vele commissies en heeft Asopos de Vliet zowel horizontale als verticale verbanden, namelijk ploegen en vloten!

Introductieperiode

In de eerste weken van je lidmaatschap leer je je lichting en de vereniging kennen. Je wordt uitgenodigd op de sociëteit om met je lichtingsgenoten deel te nemen aan evenementen georganiseerd speciaal voor jou.  Daarnaast ga je met je lichtingsgenoten je eerste halen in een roeiboot maken en start je je eerste roeiwedstrijd, de Asopos Najaars op de Bosbaan in Amstelveen!

BEKIJK ALSRV ASOPOS DE VLIET NIEUWS VAN ASOPOS DE VLIET
NIEUWS

 • Tweede editie Langste Leidse Tafel op zondag 9 juni
  24-05-2024 - PKVV
  Stadshart
 • CuCo benefietavond SSR-Leiden
  08-05-2024 - SSR
  Evenement
 • Bouw nieuw windsurfcentrum!
  18-03-2024 - PLANKENKOORTS
  Algemeen nieuws
 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Open Zeildag
  16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
  Sport
 • Hollandse avond SSR-Leiden
  01-02-2024 - SSR
  Evenement
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
FOTO'S

PROEF DE SFEER