NIEUWS SPORT
ASOPOS DE VLIET

ASOPOS OP HET EK ROEIEN

In het weekend van 9-11 oktober vond het EK roeien plaats in Poznan. Hier verschenen maar liefst drie Asopossers aan de start en heeft één van hen een gouden medaille gewonnen! In de finale lag Boudewijl Roëll, die eerder een gouden medaille behaalde in Rio op de Olympische Spelen, al snel op kop met zijn boot. Deze voorsprong werd uitgebreid en vastgehouden tot aan de finish. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! 

Ook Asopossers Bart, Ward en Yadi hebben nette prestaties neergezet. De paraboot die Yadi stuurde wist nog heeft namelijk een Nederlands record gevaren! Bart en Ward voeren na een spannende race na een derde plek in de B-finael, waarmee zij tot de top negen snelste Europeanen in de lichte mannen dubbeltwee behoren.

Wij zijn ontzettend trots op alle Asopossers die Nederland hebben vertegenwoordigd op dit EK! Schrijf jij je aan bij Asopos en word je ons volgende toptalent?

OVER ASOPOS DE VLIET

Asopos de Vliet biedt roeien aan op alle niveaus. Voor de ambitieuze en competitieve sporters zijn er in het eerste jaar plekken in de verenigingsachten te verdienen, die strijden in het nationale klassement. Onder begeleiding van professionele coaches en in het beste materiaal kun jij je roeicarrière perfect beginnen. Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Dat kan! In je eerste jaar vorm je ploegen met andere eerstejaars die even veel willen trainen en start je wedstrijden tegen ploegen uit het hele land, die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Zo ontmoet je vrienden voor het leven en smeed je een hechte ploegband.

Vereniging
Met bijna 600 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Elke maandag en donderdag heeft Asopos een soosavond, zodat je na het roeien meteen door kunt naar de sociëteit voor een hapje eten en gezellige borrel! Naast deze reguliere soosavonden worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd door en voor de vereniging, zoals diverse feesten, een prachtig gala en een wintersportreis. Wil jij graag een roeiwedstrijd organiseren? Of tap je liever een biertje tijdens de borrel? Neem plaats in een van de vele commissies die Asopos rijk is.

Introductieperiode
In de eerste weken bij Asopos leer je de andere eerstejaars kennen, maak je eerste roeihalen en ga je naar de beste feesten. Na 6 weken ben jij volwaardig lid van Asopos en niet veel later start je de eerste roeiwedstrijd, onze eigen Asopos Najaars. Houd jij Asopos’ titel ‘afroeikampioen’ van Nederland dit jaar hoog?

BEKIJK ALSRV ASOPOS DE VLIET NIEUWS VAN ASOPOS DE VLIET
NIEUWS

 • Tournee naar Limburg
  28-07-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Brief aan de aanstaand student
  16-07-2021 - PKVV
  Gemeente
 • Op naar Limburg!
  09-06-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Win een 3Dbeeldje van jezelf
  04-06-2021 - LEIDEN MARKETING
  Cultuur
 • Leidsch Reanimatie Weekend
  29-04-2021 - PKVV
  Gezondheid en welzijn
 • Update Februari & Maart
  11-03-2021 - AQUAMANIA
  Sport
 • VVO WEEK
  22-02-2021 - PKVV
  Evenementen
 • Trippen in Cold Hawaii
  04-02-2021 - PLANKENKOORTS
  Sport
FOTO'S

PROEF DE SFEER