NIEUWS GEMEENTE
PKVV

BRIEF AAN DE AANSTAAND STUDENT

page1image46388928 page1image46392256page2image46506528 page2image46511104

Vrijdag 16 juli 2021, Leiden

Beste (aankomende) student,

Wat leuk dat je komt studeren in Leiden, de mooiste studentenstad van Nederland! Er komen prachtige weken aan: de start van het studiejaar met daaraan voorafgaand verschillende introductie-activiteiten. De introductietijd is dé kans om je medestudenten te leren kennen en je te oriënteren op een studie- en of studentenvereniging.

Vorig jaar zat corona flink in de weg. Hopelijk kan er dit jaar meer en kunnen we wel mooie feestjes met elkaar vieren. Toch blijven er wel beperkingen en is het belangrijk dat we allemaal goed opletten en deze maatregelen respecteren. Hiermee voorkomen we dat sociëteiten en cafés mogelijk toch weer dicht moeten en/of activiteiten afgeblazen worden.

Om zo veel mogelijk van je introductie te genieten willen wij je een aantal dingen meegegeven:

CoronaCheck-app

Zet de CoronaCheck-app op je telefoon. Je kan alleen deelnemen aan sociale activiteiten met de CoronaCheck-app en je ID-bewijs. Je krijgt een QR-code voor toegang als:

 • Je volledig gevaccineerd bent, of

 • Je negatief getest bent, of

 • Je hersteld bent van corona in de laatste 180 dagen.

  Ga jij studeren? Laat je vaccineren!

  De GGD heeft speciaal voor studenten vrije inloop op de vaccinatielocaties in Leiden, Alphen a/d Rijn en Gouda. Zo kun je vanaf 19 juli met spoed gevaccineerd worden. Dat betekent dat je zonder afspraak op deze locaties langs kunt komen voor je vaccinatie. Je wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Het is heel belangrijk je zo snel mogelijk te laten vaccineren. Dan ben je grotendeels beschermd voordat de introductieweken beginnen. Je lichaam heeft na vaccinatie namelijk twee weken nodig om genoeg antistoffen aan te maken.

  Woon je niet in de buurt van Leiden? Natuurlijk kun je dan als (aankomend) student ook nog steeds gewoon een afspraak maken via www.coronavaccinatie- afspraak.nl. Dan kun je zelf kiezen waar in Nederland je gevaccineerd wilt worden.

  De vaccinatielocaties in onze regio zijn doordeweeks open tussen 08.00-13.30 en in het weekend van 09.00-14.30. Kom je langs? Vergeet je mondkapje en je ID- bewijs niet.

  Adressen van vaccinatielocaties waar je zonder afspraak terecht kunt:

  • Leiden: Haagse Schouwweg 10

  • Alphen a/d Rijn: President Kennedylaan 1

  • Gouda: Heuvellaan 1

   Vaccinatie en Corona

   Als jij corona gehad hebt, kun je tot 8 weken na die infectie niet gevaccineerd worden. Heb jij inmiddels geen corona meer en wil je op pad? Dat kan als je geen klachten meer hebt. Heb je wel klachten? Laat jezelf dan gratis testen bij de GGD. Een afspraak maak je via www.coronatest.nl.

   Test je negatief? Dan mag je gewoon de deur uit.

   Test je positief? Blijf dan thuis tot de klachten weg zijn. Als jij corona hebt moeten je huisgenoten alleen in quarantaine als zij niet volledig gevaccineerd zijn. Zijn zij langer dan twee weken geleden volledig gevaccineerd? Dan mogen zij gewoon de deur uit, zelfs als jij corona hebt.

   Maatregelen

   Tot slot willen we je wijzen op de algemene maatregelen die nu nog gelden. Blijf thuis als je klachten hebt. Als iedereen in Nederland zich aan de 1,5 meter afstand houdt, kan het virus zich niet verspreiden. Daarom vragen wij je goed op die regel te letten. Wij hopen dat we aan de start van het studiejaar helemaal geen maatregelen meer hebben, maar tot die tijd is het belangrijk de maatregelen te houden.

   Vragen?

   Heb je nog vragen? Kijk dan op www.ggdhm.nl of bel het callcenter via 085 - 078 28 78 (7 dagen per week van 09:00-17:00 uur).

   Wij wensen je een hele mooie start van het studiejaar toe!

   Namens de gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en de GGD Hollands Midden.

  page2image36323712 page2image36323904 page2image36324096

  Sjaak de Gouw

  DPG
  GGD Hollands Midden

  Henri Lenferink

  Burgemeester van Leiden

  Annetje Ottow

  Voorzitter Universiteit Leiden

  Joeri van den Steenhoven

  College van Bestuur Hogeschool Leiden

OVER PKVV

Al 55 jaar hebben wij een hart voor de stad en haar studentenverenigingen, maar als bestuur krijgen wij van veel meer enthousiaste studenten hulp bij het vertegenwoordigen van de studentenpopulatie.

Denktank Student&Stad
De Denktank van de PKvV is een groep studenten die meedenkt over actuele zaken die spelen in Leiden. Zo buigen ze zich over het gebruik van ecoglazen bij studentenverenigingen, onderzoeken ze de mogelijkheden van autoluwe wegen in de stad en zitten ze regelmatig met gemeente Leiden om de tafel over verschillende zaken, zoals studenten- en startershuisvesting. Ze hebben brainstorms over het fietsbeleid in de stad, doen onderzoek naar studentenwelzijn tijdens de coronacrisis en denken mee met verenigingen over een 1,5 meter economie. Het kan allemaal bij de Denktank Student & Stad!

Promotiecommissie
De promotiecommissie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen bestaat uit zes enthousiaste leden, die allemaal lid zijn bij een van de 24 Leidse studentenverenigingen. Het hele jaar door zetten ze zich in om de PKvV te helpen bij de beeldvorming van de Leidse student. Zo staan zij op open dagen van de Hoge School Leiden en de Universiteit Leiden en geven ze hier presentaties en stadswandelingen, waar ze je alles kunnen vertellen over het studentenleven en de keuze voor een bepaalde studentenvereniging. Daarnaast houden ze alle sociale media bij en ze organiseren jaarlijks in samenwerking met Leiden Marketing de Filmwedstrijd Student&Stad, een evenement dat voortkomt uit het Strategisch Partnerschap.

MASCQ-Commissie
MASCQ staat voor de grote vijf gezelligheidsverenigingen die je in Leiden kan vinden, namelijk Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus. De MASCQ-Commissie bestaat uit vijf leden, allemaal lid van één van deze vijf verenigingen. Eens per jaar slaan deze verenigingen de handen in een om een geweldige week te organiseren met allerlei evenementen en feesten (van bandjesavond tot lasergamen op een sociëteit en van lezingen tot een grote cantus). En dit iedere dag op een andere vereniging! De MASCQ-Commissie zet dit samen met de PKvV op en is verantwoordelijk voor de organisatie van deze memorabele week. 

BEKIJK PKVV NIEUWS VAN PKVV
NIEUWS

 • Open Avonden
  06-04-2022 - NSL
  Student nieuws
 • Proefrepetities januari
  25-01-2022 - SEMPRE CRESCENDO
  Studentenvereniging
 • Brandbrief van Leidse Studentenverenigingen
  23-01-2022 - PKVV
  Pers
 • ALV 7 oktober
  08-10-2021 - NSL
  Studentenvereniging
 • Lustrum 8.2 opening!
  08-10-2021 - PLANKENKOORTS
  Sport
 • Leids Cabaret Festival
  07-10-2021 - PKVV
  Talent Events
 • Alpha Open Avond
  29-09-2021 - NSL
  Gezondheid en welzijn
 • Tournee naar Limburg
  28-07-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
FOTO'S

PROEF DE SFEER