NIEUWS STUDENTENVERENIGING
AEGEE

OKTOBER EN NOVEMBER BIJ AEGEE-LEIDEN

Oktober en november waren ook weer twee drukke maanden bij AEGEE-Leiden. Wil je weten wat er allemaal gebeurt is? Lees dan snel verder!

Disputenperiode
Oktober stond in het teken van de disputenperiode. Alle geïnteresseerde leden konden hierbij kennis maken met de verschillende disputen die de vereniging te bieden heeft. Van dansen op de beste Flower Power hits tot het kleien van geslachtsdelen: niets was te gek!

Dies
Er is er één jarig en dat zijn…wij! Op 31 oktober mocht AEGEE-Leiden haar 37e verjaardag vieren. En vieren, dat deden we! In onze mooiste jurken en pakken hebben we onder het genot van een hapje en een drankje de verjaardag van onze prachtige vereniging gevierd.

Lille-reis
Op 4 november was het tijd voor het eerste reisje van het jaar: de TripCie reis naar Lille! Door middel van een stadsspel, Jeu de Boule, een kroegentocht, en het bezoeken van een natuurhistorisch museum, de grootste indoormarkt van Europa en een kunstmuseum hebben onze leden de stad Lille (en elkaar) beter leren kennen!
 
Show Your Colour
En toen was het weer tijd om voor ons jaarlijkse Show Your Colour feest! Hierbij zijn alle leden van de Nedertop-locals uitgenodigd om met ons te feesten! Iedereen representeert zijn local door de aan hen toegewezen kleur te dragen. Leden uit alle uithoeken van het land zijn weer afgereisd naar ons prachtige stadje en er is tot laat doorgefeest!

OVER AEGEE

We staan als vereniging bekend om het reizen, dit maakt ons uniek in Leiden. De afgelopen jaren waren we bijvoorbeeld te vinden in: Georgië, Spanje, Marokko en Oekraïne. We reizen tijdens weekenden en houden rekening met verschillende studies, in de zomer maken we een grotere reis. Reizen in een groep is niet alleen superleuk, maar maakt het ook betaalbaar voor studenten.

Naast reisjes en de wekelijkse borrel heeft AEGEE-Leiden nog meer te bieden. Zo zijn er verticale verbanden genaamd disputen, zij eten samen voor de borrel, organiseren activiteiten en maken dispuutsreisjes. Daarnaast hebben we verschillende commissies zoals de Feesten en Activiteiten commissie, de KnowCo, die informatieve activiteiten organiseert en de PaparaCie, die foto’s maakt op evenementen. In een commissies kun jij doen wat je leuk vindt en nieuwe skills leren zoals werken in een team. Alles bij AEGEE is vrijblijvend, borrels zijn niet verplicht en we hebben geen ontgroening. We vinden het vooral heel gezellig dat je er bij bent!

Ons netwerk biedt veel mogelijkheden. Overal in Europa zijn zusterverenigingen van AEGEE te vinden, die talloze evenementen organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld met nieuwe internationale vrienden op vakantie tijdens een Summer University, of kun jij je kennis over verschillende thema's verdiepen tijdens conferenties en congressen. Ook vindt er twee keer per jaar een groot evenement plaats waar 800 Europese studenten samenkomen. Hier kan je tijdens workshops, discussies, feestjes en andere activiteiten veel nieuwe mensen leren kennen. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden bij AEGEE-Leiden, wat is jouw bestemming?

BEKIJK AEGEE LEIDEN NIEUWS VAN AEGEE
NIEUWS

 • Proefrepetities Januari
  03-01-2023 - SEMPRE CRESCENDO
  Studentenvereniging
 • Oktober en november bij AEGEE-Leiden
  08-12-2022 - AEGEE
  Studentenvereniging
 • September bij AEGEE-Leiden
  01-11-2022 - AEGEE
  Studentenvereniging
 • Proefrepetities Sempre Crescendo
  09-09-2022 - SEMPRE CRESCENDO
  Overige
 • Juni concerten
  06-08-2022 - COLLEGIUM MUSICUM
  Studentenvereniging
 • Programma EL CID 2022
  31-07-2022 - NJORD
  Algemeen programma
FOTO'S

PROEF DE SFEER