NIEUWS ALGEMEEN PROGRAMMA
NJORD

PROGRAMMA EL CID 2022

EL CID op Njord 2022

 

De EL CID week is bij uitstek het perfecte moment om Njord te leren kennen. Dit jaar zal de EL CID plaatsvinden van 15 tot en met 19 augustus. Iedere dag zullen we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open zijn om alle aspecten van Njord te laten zien. Zo kan je overdag langskomen voor een rondleiding of roeien en daarna blijven plakken voor een feest in onze prachtige Zwanenzaal! Ook kan je een praatje maken met onze leden om een goed idee te krijgen van wat het inhoudt om lid te zijn bij Njord.

 

Het programma

 

Maandag

Overdag zullen we van start gaan met rondleidingen en roeien. ’s Middags kan je met een heerlijk biertje genieten van het zonnetje op ons Njord terras. ’s Avonds verplaats dit festijn zich naar binnen voor de Alles-wordt-lichtblauw-borrel. Geniet tijdens deze borrel van een lichtblauwe cocktail en deuntjes in de Zwanenzaal!

 

Dinsdag

Brak van maandag? Kom lekker pannenkoeken eten tijdens ons pannenkoekenontbijt (vanaf 9:00 uur). Is het pannenkoekenontbijt je wat te vroeg? Dan kan je ook later langskomen voor rondleidingen en roeien. Later op de avond gaan we Naar de Maan met de Zwaan tijdens een heuse full Moon party. Trek je witste outfit aan en dans de sterren van de hemel.

 

Woensdag

Begin de dag weer goed met een pannenkoekenontbijt (vanaf 9:00 uur). Niet lang daarna gaan we van start met Deuntjes op het Vlonder. Het Njord vlonder zal deze dag omgetoverd worden tot een festivalterrein. De disputen en verbanden van Njord zullen klaar staan met een scala aan drankjes en de DisCo haalt hun beste platen uit de kast. Ook zullen er weer rondleidingen zijn deze dag.

 

Donderdag

Deze avond gaan we back to the 70s tijdens de DiscoDonderdag! Kom dansen in een waar Boogie Wonderland en ga los op de hitjes van de DisCo. Ook zal er in de ochtend weer een pannenkoekenontbijt zijn en overdag rondleidingen en roeien.

 

Vrijdag

Op vrijdag zullen we de week goed afsluiten met een fris biertje op het Njord terras.

 

Hoe moet ik me inschrijven?

 

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je je overdag inschrijven op Njord. Je kan gewoon langskomen: met of zonder EL CID groepje, eerstejaars of meerderejaars.

 

Heb je verder nog vragen?

 

Mail je vraag vooral naar ic@njord.nl!

OVER NJORD

Roeien staat bij Njord op de eerste plaats. Er wordt door een grote groep fanatiek getraind om te excelleren op het water. Wil jij onder professionele begeleiding op topniveau roeien? Dan is wedstrijdroeien iets voor jou. Het wedstrijdroeien is de ultieme kans om gedurende je studententijd het beste uit jezelf te halen en op topsportniveau te trainen en wedstrijden te starten. Met deze ploeg train je zes tot zeven keer per week in het beste materiaal onder begeleiding van een ervaren coachkader. Vervolgens strijd je in het Eerstejaarsklassement tegen de beste studentenroeiers van Nederland.

Wil je competitief roeien, maar is wedstrijdroeien jou wat te fanatiek? Dan is competitieroeien de uitkomst. Hierbij kun je na de afroeiperiode zelf een ploeg samenstellen en naar hartenlust trainen in C4+’en. Als onervaren competitieroeier kun je de NSRF Onervaren C4+ Bokaal starten. Dit is de perfecte manier om sportief bezig te zijn, maar ook leuke feesten en borrels mee te pakken! Elke dinsdagavond wordt er op Njord geborreld en op donderdagen vindt de dispuutsavond plaats. Naast het roeien kun je ook plaatsnemen in een van de vele commissies om op die manier je vaardigheden te ontwikkelen.

Je eerste jaar
Wanneer je je hebt ingeschreven bij Njord, begint je eerste jaar op Njord. In de eerste zes weken op Njord, de afroeiperiode, zal je kennismaken met het roeien en al het andere dat Njord te bieden heeft. Dit doe je samen met een groep van mede-eerstejaars Njordleden, onder begeleiding van een aantal meerderejaars coaches. De Afroeicommissie zal verscheidene evenementen organiseren om je kennis te laten maken met het roeien, maar ook met de klassieke dinsdagborrel en de commissies die Njord rijk is.

Als de afroeiperiode tot een eind is gekomen, zal de sportieve periode beginnen. Gedurende deze periode zal de focus liggen op het verbeteren van je roeitechniek. Tijdens de trainingen zal je onder begeleiding van ervaren coaches klaar worden gestoomd voor de eerste landelijk wedstrijd. De sportieve periode eindigt namelijk met de Asopos Najaarswedstrijden. Dit is het eerste moment dat de eerstejaarsroeiers van alle studentenroeiverenigingen van Nederland elkaar tegenkomen op de Bosbaan, een roeibaan in het Amsterdamse Bos.

BEKIJK KSRV NJORD NIEUWS VAN NJORD
NIEUWS

 • Tweede editie Langste Leidse Tafel op zondag 9 juni
  24-05-2024 - PKVV
  Stadshart
 • CuCo benefietavond SSR-Leiden
  08-05-2024 - SSR
  Evenement
 • Bouw nieuw windsurfcentrum!
  18-03-2024 - PLANKENKOORTS
  Algemeen nieuws
 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Open Zeildag
  16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
  Sport
 • Hollandse avond SSR-Leiden
  01-02-2024 - SSR
  Evenement
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
FOTO'S

PROEF DE SFEER