NIEUWS STUDENTENVERENIGING
AEGEE

SEPTEMBER BIJ AEGEE-LEIDEN

September staat bij AEGEE-Leiden bekend als een drukke maand waarbij je je nooit hoeft te vervelen. Wil je weten wat er allemaal gebeurd is? Lees dan verder!

Nieuw bestuur
Begin september zijn de leden van het XLIIe bestuur der AEGEE-Leiden 'Concordiae' ingeslagen als opvolgers van bestuur 'Fortunae'. Graag willen zij bestuur Fortunae bedanken voor het harde werk dat zij vorig jaar hebben gedaan. Zij kijken nu al heel erg uit naar komend jaar en hopen er een geweldig jaar van te maken!

Nieuwe lichting
Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe lichting leden. Daarom vond op 3 september de introdag plaats. Met z'n allen fietsten we naar het strand in Katwijk. Onderweg konden we vier verklede AEGEE'ers spotten - al ging dat niet altijd even goed. Eenmaal aangekomen in Katwijk was het tijd voor een druk programma met kennismakingsspelletjes en meer. Al met al een geslaagde dag!

Introductieperiode
Daarnaast hoefden alle eerstejaars zich de rest van de maand ook niet te vervelen, want elke dinsdag- en donderdagavond was een introductieactiviteit met als thema Beestenboel. Zo waren er meerdere fantastische feestjes en een gezellige kroegentocht, maar ook de wat meer serieuze kant van de vereniging kwam aan bod tijdens de Europa-avond en de commissieavond. Natuurlijk ontbraken de disputen ook niet. Tijdens de disputenavond konden alle introlopers alvast met de disputen kennismaken. Zo leerde iedereen gaandeweg alle ins and outs van de vereniging kennen.

Als kers op de taart werden alle nieuwe leden op donderdag 27 september geïnaugureerd. Welkom bij de vereniging! Het belooft een mooi jaar te worden.

OVER AEGEE

We staan als vereniging bekend om het reizen, dit maakt ons uniek in Leiden. De afgelopen jaren waren we bijvoorbeeld te vinden in: Georgië, Spanje, Marokko en Oekraïne. We reizen tijdens weekenden en houden rekening met verschillende studies, in de zomer maken we een grotere reis. Reizen in een groep is niet alleen superleuk, maar maakt het ook betaalbaar voor studenten.

Naast reisjes en de wekelijkse borrel heeft AEGEE-Leiden nog meer te bieden. Zo zijn er verticale verbanden genaamd disputen, zij eten samen voor de borrel, organiseren activiteiten en maken dispuutsreisjes. Daarnaast hebben we verschillende commissies zoals de Activiteiten commissie, de AcCie, die activiteiten organiseert en de ReisCie, die drie reisjes in het jaar organiseert. In een commissies kun jij doen wat je leuk vindt en nieuwe skills leren zoals werken in een team en het maken van een begroting. Alles bij AEGEE is vrijblijvend, borrels zijn niet verplicht en we hebben geen ontgroening. We vinden het vooral heel gezellig dat je er bij bent!

Ons netwerk biedt veel mogelijkheden. Overal in Europa zijn zusterverenigingen van AEGEE te vinden, die talloze evenementen organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld met nieuwe internationale vrienden op vakantie tijdens een Summer University, of kun jij je kennis over verschillende thema's verdiepen tijdens conferenties en congressen. Ook vindt er twee keer per jaar een groot evenement plaats waar 800 Europese studenten samenkomen. Hier kan je tijdens workshops, discussies, feestjes en andere activiteiten veel nieuwe mensen leren kennen. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden bij AEGEE-Leiden, wat is jouw bestemming?

BEKIJK AEGEE LEIDEN NIEUWS VAN AEGEE
NIEUWS

 • Bouw nieuw windsurfcentrum!
  18-03-2024 - PLANKENKOORTS
  Algemeen nieuws
 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Open Zeildag
  16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
  Sport
 • Hollandse avond SSR-Leiden
  01-02-2024 - SSR
  Evenement
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • EL CID NSL 2023
  18-09-2023 - NSL
  Stadshart
 • Rapenburg Race
  18-09-2023 - DAC
  Evenement
FOTO'S

PROEF DE SFEER