NIEUWS OVERIGE
PLANKENKOORTS

STIL ZITTEN? ECHT NIET!

In tijden van corona zit Plankenkoorts allesbehalve stil. Wij hebben het geluk dat windsurfen een individuele sport is en dat we daarom nog lekker kunnen surfen! Op het water houd je zeker 1.5 meter afstand en je bent natuurlijk in de volle open lucht. Top! Maar denk maar niet dat windsurfen daardoor ongezellig is. Als je van het water afkomt om even pauze te houden, is het eerste wat je doet naar je maatjes lopen om te vertellen hoe hard je ging, of hoe hard je op je bek ging. Natuurlijk, heeft Plankenkoorts wel extra maatregelen genomen om op een veilige manier te kunnen blijven surfen. Zo is het aantal mensen dat een lesje kan volgen bij ons lesgeefcentrum in Leiden beperkt en kunnen er minder mensen in de bus mee. Maar vooralsnog zijn wij ontzettend blij dat we kunnen blijven doen wat we het liefste doen: windsurfen! Naast het surfen ligt de gezelschapskant van de vereniging ook niet stil. Alle activiteiten die niet in ‘real life’ door kunnen gaan, doen we gewoon online. Lectures worden gelivestreamd, in plaats van samen eten ontvangen leden een kookvlog, en elke borrel heeft een speciaal thema om meer enthousiasme te creëren. Zo hadden we afgelopen donderdag een ‘just dance’ borrel waarbij de heupjes lekker werden losgegooid! Tenslotte trekt Plankenkoorts al haar creativiteit uit de kast om haar leden toch een mooi studiejaar te geven. Zo introduceert Plankenkoorts de yes-yes-vember maand: 30 dagen, 30 opdrachten. Deze kunnen vanuit huis of met het surfen voltooid worden. Op deze manieren willen we onze leden laten focussen op de dingen die nog wel kunnen. Zo hopen we het beste uit dit jaar te halen!

OVER PLANKENKOORTS

De studenten Windsurfvereniging Plankenkoorts bestaat dit jaar 40 jaar! Dat betekent dat we een episch lustrum ingaan met o.a. een lustrum surftrip en een lustrumfeest!! Bij Plankenkoorts surfen we zowel op binnenwater als op zee, op alle niveaus is er veel te leren. De vereniging is zowel in Delft als in Leiden gevestigd.

In Leiden hebben wij ons eigen windsurfcentrum aan het Valkenburgse Meer (VB). Daar hebben wij veel windsurfmateriaal staan waar elk lid oneindig gebruik van mag maken! Er wordt bijna het hele jaar door drie keer per week windsurfles gegeven op alle niveaus. Ook hebben we meerdere VB-dagen in het jaar, waarbij we daar BBQen en in de PKuzzi zitten met een schultenbrau in onze hand.

In Delft hebben we de Homespot, waar ruimte is voor 99 windsurfsetjes, golfplanken en een chillruimte waar vaak samen gegeten wordt. Ook staan daar onze drie surfbussen genaamd PK Piraat, PK Golf en de PK Voorwaarts die ons naast alle mooie surfspots brengen.

Er zijn elke zomer trips naar Marokko en Leucate in Frankrijk, met kerst gaan we golfsurfen in Peniche (Portugal) en in februari gaan we op wintersport! Ieder jaar organiseren we ook 4 surfkampen en 3 feesten. Daarnaast borrelen we elke donderdagavond vanaf 21:00 in de Kurk in Delft. We zijn een laagdrempelige en hechte vereniging waarbij iedereen van veel gezelligheid houdt, iedereen die ook van surfen houd of wilt gaan houden is meer dan welkom!BEKIJK SWV PLANKENKOORTS NIEUWS VAN PLANKENKOORTS
NIEUWS

 • ALV 7 oktober
  08-10-2021 - NSL
  Studentenvereniging
 • Lustrum 8.2 opening!
  08-10-2021 - PLANKENKOORTS
  Sport
 • Leids Cabaret Festival
  07-10-2021 - PKVV
  Talent events
 • Alpha Open Avond
  29-09-2021 - NSL
  Gezondheid en welzijn
 • Tournee naar Limburg
  28-07-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Brief aan de aanstaand student
  16-07-2021 - PKVV
  Gemeente
 • Op naar Limburg!
  09-06-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Win een 3Dbeeldje van jezelf
  04-06-2021 - LEIDEN MARKETING
  Cultuur
FOTO'S

PROEF DE SFEER