NIEUWS CULTUUR
COLLEGIUM MUSICUM

TOURNEE NAAR LIMBURG

Collegium Musicum op tournee naar Limburg! 

Midden juli heeft CM de spullen gepak en zijn we met z'n allen vertrokken naar het "zonnige" zuiden. Met twee concerten o.l.v. van Gerrit Maas en Jeppe Moulijn op het programma, op 13 juli in de Sint-Janskerk in Maastricht en op 14 juli op het drielandenpunt, beloofde het een mooie muzikale week te worden. 

Op dinsdag 13 juli hebben we voor het eerst in 1,5 jaar weer een concert mogen geven. En wat hebben we genoten! Met muziek van Rossini, Brahms, Elgar en nog veel meer heeft het publiek kunnen genieten van een divers programma. 

IMG-20210718-WA0091.jpg

Helaas zat het weer niet mee en was een echt concert op het drielandenpunt niet mogelijk. Ondanks dat het concert vrij letterlijk in het water viel, zette het grootste gedeelte van de groep toch (natte) voet op het Drielandenpunt. Toch nog een beetje buitenland meegepakt!

IMG-20210714-WA0031.jpg

Naast concerten hebben we nog andere CM tournee klassiekers meegepakt als een KMA en het slotfeest. 

Daarnaast hebben we de omgeving onveilig gemaakt door bezoeken aan Maastricht, de mergelgrotten en een prachtige fiets- en wandeltocht. 

Een tournee rijker kwamen we een week later weer terug en gaan we op naar de volgende projecten: een Strauss concert in de zomer, de open repetities en in december het Requiem van Mozart! Hopelijk zien we jullie dan!

 

OVER COLLEGIUM MUSICUM

Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum (CM) is opgericht in 1936 en is daarmee een van de oudste studenten muziekverenigingen van Nederland. CM bestaat uit een grootkoor van bijna 100 zangers en zangeressen, een kamerkoor en een symfonieorkest met zo’n 50 muzikanten. Onder de inspirerende leiding van koordirigent Gerrit Maas en orkest dirigent Jeppe Moulijn geeft CM ieder jaar concerten van indrukwekkend niveau.

Collegium Musicum treedt jaarlijks op bij de nieuwjaarsborrel van de Gemeente Leiden, de opening van het academisch jaar van de Universiteit Leiden en verzorgde de muzikale omlijsting bij de uitreiking van de eredoctoraten aan Nelson Mandela in 1999 en prinses Beatrix in 2005. In mei 2015 voerde Collegium Musicum een Nederlandse vertaling van Ein Deutsches Requiem uit tijdens de Dodenherdenking in de Leidse Pieterskerk.
Daarnaast werkt het kamerkoor aan extra projecten. Zo zong het in april 2015 in een voorstelling van Shakespeares Midzomernachtsdroom i.s.m. Studenten Toneel Amsterdam en heeft het in 2017 gezongen in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Om het jaar gaat Collegium Musicum op tournee naar het buitenland, o.a. naar Frankrijk en Spanje, of naar Italië en Oostenrijk. Komend jaar gaat Collegium Musicum op tournee naar Duitsland en Tsjechië! 

Verder beschikt Collegium Musicum over verschillende muziekensembles, die regelmatig ingehuurd worden voor feesten, concerten of ter ondersteuning van andere muziekgezelschappen. Zo heeft een groep zangers in 2018 meegezongen met de Harry Potter in Concert uitvoeringen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en in 2019 heeft een aantal zangers van CM bijgedragen aan Stockhausen’s operacyclus aus LICHT van De Nationale Opera.

BEKIJK LSKO COLLEGIUM MUSICUM NIEUWS VAN COLLEGIUM MUSICUM
NIEUWS

 • Open Avonden
  06-04-2022 - NSL
  Student nieuws
 • Proefrepetities januari
  25-01-2022 - SEMPRE CRESCENDO
  Studentenvereniging
 • Brandbrief van Leidse Studentenverenigingen
  23-01-2022 - PKVV
  Pers
 • ALV 7 oktober
  08-10-2021 - NSL
  Studentenvereniging
 • Lustrum 8.2 opening!
  08-10-2021 - PLANKENKOORTS
  Sport
 • Leids Cabaret Festival
  07-10-2021 - PKVV
  Talent Events
 • Alpha Open Avond
  29-09-2021 - NSL
  Gezondheid en welzijn
 • Tournee naar Limburg
  28-07-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
FOTO'S

PROEF DE SFEER