NIEUWS SPORT
PLANKENKOORTS

TRIPPEN IN COLD HAWAII

Wind in Denemarken, studie is online en tentamens kun je ook in de bus maken, dus dan gaan we maar onderweg naar het Bunkermuseum…

Na een kleine detour via een afgelegen parkeerplaats in Meppel-Zuid om Femke op te halen, waren we onderweg naar de golven en bunkers, met een goede Friese maaltijd (en taart) achter de kiezen. Na 8 uur rijden besloot ik dat we rechts moesten houden, stonden we opeens bij de vrachtwagendouane… Oeps. Gelukkig was de douanegozert heel chill (“Klitmøller? Ah, Cold Hawaii!”) en mochten we door, terwijl de andere bus net door het goede poortje kwam rijden. Na een fijne nachtshift met megaveel regen kwamen we aan in een net miezerig Denemarken. Ontwakend tussen de koeien bij Hanstholm was het tijd voor de eerste sessie.

Het eerste dagje was niet extreem lomp, maar wel lekker inkomen. Toen surface erbij kwam werd het nog extra gezellig, al hadden ze wel al na 5 minuten het eerste board gesloopt (je bent lomp of je bent het niet). Al met al was het een lekker dagje en besloten we naar de camping te gaan, omdat het toch wel chill was om ’s avonds in het hok te kunnen chillen. Er werd even gestreden voor advanced, incasso’s werden voorbereid en de Schult werd rijkelijk gezopen. 

Dag twee begon op Cold Hawaii itself met af en toe masthoog. No-handed backloops, no-footed tabletops en nog meer gekke rotaties warden ingezet, maar in de middag draaide de wind, dus was het tijd om naar de visfabriek te gaan, die gelukkig uit stond (het water rook nog wel naar vis). Ook zijn hier twee setjes van tripleden (van Sonic en ondergetekende) vrij onzacht in aanraking gekomen met de bunker die precies in het windloze gedeelte lag waar je automatisch heen spoelt. Na twee boards en een zeiltje tijdelijk afgeschreven te hebben was voor ons de dag klaar, terwijl ook andere surfers erop spoelden (en gered werden door Graham Ezzy himself) of net ontsnapten. Als je eenmaal buiten was, lagen er wel golven waar je turns op kon zetten tot je de Oostzee op voer, dus buiten de sloopkogels was iedereen tevreden.

Op dag drie moest je er vroeg bij zijn en konden we nog een tigerfather in actie zien die ongeveer 40 minuten een uitbrander heeft gegeven aan de pro-rider zoon. Erg vermakelijk edoch ook een beetje zielig. Ook Sarah-Quitta en nog wat andere pro’s zorgden voor een goede show als je even pauze hield, maar de wind hield er vrij snel mee op, waarna we maar aan de hondekut gingen. Na de laatste shoppings bij de Aldi om Deense Schult mee te nemen, konden we de terugweg aanvangen. Met een korte onderbreking bij een random meertje zodat SG nog even kon foilen tijdens het avondeten, kwamen we de dag erna weer lekker gaar aan in het mooie Delft, met een winderige week in het vooruitzicht.

OVER PLANKENKOORTS

De studenten Windsurfvereniging Plankenkoorts bestaat dit jaar 40 jaar! Dat betekent dat we een episch lustrum ingaan met o.a. een lustrum surftrip en een lustrumfeest!! Bij Plankenkoorts surfen we zowel op binnenwater als op zee, op alle niveaus is er veel te leren. De vereniging is zowel in Delft als in Leiden gevestigd.

In Leiden hebben wij ons eigen windsurfcentrum aan het Valkenburgse Meer (VB). Daar hebben wij veel windsurfmateriaal staan waar elk lid oneindig gebruik van mag maken! Er wordt bijna het hele jaar door drie keer per week windsurfles gegeven op alle niveaus. Ook hebben we meerdere VB-dagen in het jaar, waarbij we daar BBQen en in de PKuzzi zitten met een schultenbrau in onze hand.

In Delft hebben we de Homespot, waar ruimte is voor 99 windsurfsetjes, golfplanken en een chillruimte waar vaak samen gegeten wordt. Ook staan daar onze drie surfbussen genaamd PK Piraat, PK Golf en de PK Voorwaarts die ons naast alle mooie surfspots brengen.

Er zijn elke zomer trips naar Marokko en Leucate in Frankrijk, met kerst gaan we golfsurfen in Peniche (Portugal) en in februari gaan we op wintersport! Ieder jaar organiseren we ook 4 surfkampen en 3 feesten. Daarnaast borrelen we elke donderdagavond vanaf 21:00 in de Kurk in Delft. We zijn een laagdrempelige en hechte vereniging waarbij iedereen van veel gezelligheid houdt, iedereen die ook van surfen houd of wilt gaan houden is meer dan welkom!BEKIJK SWV PLANKENKOORTS NIEUWS VAN PLANKENKOORTS
NIEUWS

 • ALV 7 oktober
  08-10-2021 - NSL
  Studentenvereniging
 • Lustrum 8.2 opening!
  08-10-2021 - PLANKENKOORTS
  Sport
 • Leids Cabaret Festival
  07-10-2021 - PKVV
  Talent events
 • Alpha Open Avond
  29-09-2021 - NSL
  Gezondheid en welzijn
 • Tournee naar Limburg
  28-07-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Brief aan de aanstaand student
  16-07-2021 - PKVV
  Gemeente
 • Op naar Limburg!
  09-06-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Win een 3Dbeeldje van jezelf
  04-06-2021 - LEIDEN MARKETING
  Cultuur
FOTO'S

PROEF DE SFEER