NIEUWS STADSHART
PKVV

TWEEDE EDITIE LANGSTE LEIDSE TAFEL OP ZONDAG 9 JUNI

Leidse studenten organiseren het grootste maatschappelijke diner van Nederland voor hun stad.

Op zondag 9 juni van 17:30 tot 22:00 organiseren de PKvV en de zeven grootste studentenverenigingen van Leiden de tweede editie van de Langste Leidse Tafel. De Garenmarkt wordt feestelijk omgetoverd met een mega lange tafel waar Leidenaren en studenten aan dineren en genieten van een avond vol (muzikaal) entertainment.

Onder het genot van een driegangendiner genieten bewoners van de optredens verzorgd door talentvolle, jonge muzikanten. Deze avond vormt een mooie gelegenheid om aan de 200 meter lange tafel andere Leidenaren te ontmoeten, beter te leren kennen en verhalen met elkaar te delen. Zo zegt Bauke Drenth van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen: ‘’Na het succes van vorig jaar, kijken we er naar uit om dit jaar nog meer Leidenaren samen te brengen. Dit evenement is uniek in Nederland en we zijn trots op dat student en stad elkaar zo goed weet te vinden.’’

Voor dit diner zijn er gratis kaartjes uitgedeeld aan Leidse bewoners die het financieel minder breed hebben. Voor kinderen en studenten is er ook een gereduceerd tarief. De verenigingen betrekken zo student en stad en daarmee veel inwoners uit alle sociale lagen van Leiden. 

Tickets!

De Langste Leidse Tafel is georganiseerd vanuit het ‘Strategisch Partnerschap StudentenStad’ door de MASCQ-vereniginen, Njord en Asopos de Vliet, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden, gemeente Leiden en Leiden&Partners.

OVER PKVV

Al ruim 55 jaar hebben wij een hart voor de stad en haar studentenverenigingen, maar als bestuur krijgen wij van veel meer enthousiaste studenten hulp bij het vertegenwoordigen van de studentenpopulatie.

Denktank Student&Stad
De Denktank van de PKvV is een groep studenten die meedenkt over actuele zaken die spelen in Leiden. Zo buigen ze zich over het gebruik van ecoglazen bij studentenverenigingen, onderzoeken ze de mogelijkheden van autoluwe wegen in de stad en zitten ze regelmatig met gemeente Leiden om de tafel over verschillende zaken, zoals studenten- en startershuisvesting. Ze hebben brainstorms over het fietsbeleid in de stad, doen onderzoek naar studentenwelzijn tijdens de coronacrisis en denken mee met verenigingen over een 1,5 meter economie. Het kan allemaal bij de Denktank Student & Stad!

Promotiecommissie
De promotiecommissie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen bestaat uit zes enthousiaste leden, die allemaal lid zijn bij een van de 25 Leidse studentenverenigingen. Het hele jaar door zetten ze zich in om de PKvV te helpen bij de beeldvorming van de Leidse student. Zo staan zij op open dagen van de Hoge School Leiden en de Universiteit Leiden en geven ze hier presentaties en stadswandelingen, waar ze je alles kunnen vertellen over het studentenleven en de keuze voor een bepaalde studentenvereniging. Daarnaast houden ze alle sociale media bij en ze organiseren jaarlijks in samenwerking met Leiden Marketing de Filmwedstrijd Student&Stad, een evenement dat voortkomt uit het Strategisch Partnerschap.

MASCQ-Commissie
MASCQ staat voor de grote vijf gezelligheidsverenigingen die je in Leiden kan vinden, namelijk Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus. De MASCQ-Commissie bestaat uit vijf leden, allemaal lid van één van deze vijf verenigingen. Eens per jaar slaan deze verenigingen de handen in een om een geweldige week te organiseren met allerlei evenementen en feesten (van bandjesavond tot lasergamen op een sociëteit en van lezingen tot een grote cantus). En dit iedere dag op een andere vereniging! De MASCQ-Commissie zet dit samen met de PKvV op en is verantwoordelijk voor de organisatie van deze memorabele week. 

BEKIJK PKVV NIEUWS VAN PKVV
NIEUWS

 • Tweede editie Langste Leidse Tafel op zondag 9 juni
  24-05-2024 - PKVV
  Stadshart
 • CuCo benefietavond SSR-Leiden
  08-05-2024 - SSR
  Evenement
 • Bouw nieuw windsurfcentrum!
  18-03-2024 - PLANKENKOORTS
  Algemeen nieuws
 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Open Zeildag
  16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
  Sport
 • Hollandse avond SSR-Leiden
  01-02-2024 - SSR
  Evenement
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
FOTO'S

PROEF DE SFEER