SIB LEIDEN

SIB LEIDEN

SIB-Leiden is al 73 jaar de vereniging die studenten de wereld laat zien en de wereld naar studenten brengt. Je borrelt elke week en krijgt zo vrienden voor het leven. SIB gaat ook verder dan dat: we brengen studenten in contact met politici, diplomaten en andere belangrijke mensen. We reizen elk jaar vaak naar bijzondere plekken: bijvoorbeeld de Nederlandse ambassade in Moskou, de Verenigde Naties in New York of naar Heineken in Singapore.

SIB-Leden komen overal: Van Afrika tot in Amerika, van Dubai tot Tokio. Het veroveren van de wereld begint in je studententijd, nergens anders dan bij SIB-Leiden. 

NIEUWS

NIEUWS VAN SIB LEIDEN

    Geen nieuws items gevonden.

FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

SIB LEIDEN

SIB-Leiden is opgericht in 1947, waardoor het één van de oudere studentenverenigingen in Leiden is. Wij geloven dat studenten van alle studies een brede interesse hebben in de wereld: veel studenten houden van (exotische) reizen, zijn betrokken bij de politiek en de actualiteit en zoeken een toegankelijke manier om in contact te komen met diplomaten, topambtenaren, professoren en politici. Daarom heeft SIB drie kernpunten die de ideale studentenvereniging maken: inhoud, borrels en reizen.

SIB organiseert elke maand minimaal twee inhoudelijke activiteiten. Dit kunnen lezingen en Q&A’s zijn met belangrijke personen uit de praktijk, maar ook grotere evenementen staan op het programma, zoals speeddates met 50 diplomaten of politici. Na zo’n activiteit is het belangrijk om te borrelen: op onze vaste borrellocatie Breehuys 16 is er genoeg ruimte voor borrelen, socializen en feesten. Sterker nog, elke maand organiseren we ook minimaal twee losse gezelligheidsactiviteiten, zoals een speciaal Valentijnsfeest of een BBQ. Tenslotte vormen drie reizen de rode draad in een SIB-jaar: de Winterreis (binnen of rondom Europa), de Brusselreis en de Zomerreis (rondom Europa of daarbuiten). Enkele recente bestemmingen zijn onder meer Singapore, Thailand, Tanzania, Indonesië, Israël en Georgië.

Elk jaar vinden er ook unieke extra activiteiten plaats. Op bezoek bij de Belgische ambassadeur thuis, uit eten met de ambassadeur van het Vaticaan of vechten met ME’ers in opleiding – nergens anders vind je zoveel diversiteit én gezelligheid dan bij SIB-Leiden. Je maakt je lidmaatschap af met het lidmaatschap van een dispuut of genootschap. Meer weten? Bezoek http://www.sibleiden.nl en word lid!

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

KAISERSTRAAT 25
2311 GN LEIDEN
071- 527 7559
BESTUUR@SIBLEIDEN.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Politiek
13 aug. 2021 13:30 – 15:30
EL CID SHOW MET LAURENS DASSEN
SIB LEIDEN

Politiek
13 aug. 2021 13:30 – 15:30
GA IN GESPREK MET ALEXANDER PECHTOLD
SIB LEIDEN

Student nieuws
13 aug. 2021 – 21 aug. 2021
EL CID BIJ SIB LEIDEN
SIB LEIDEN


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.