SIB LEIDEN

SIB LEIDEN

SIB-Leiden is al sinds 1947 de vereniging die studenten de wereld laat zien en de wereld naar studenten brengt. Je borrelt elke week en krijgt zo vrienden voor het leven. SIB gaat ook verder dan dat: we brengen studenten in contact met politici, diplomaten en andere hoogstaande personen. We reizen elk jaar vaak naar bijzondere plekken: bijvoorbeeld de Nederlandse ambassade in Moskou, de Verenigde Naties in New York of naar Heineken in Singapore.

SIB-Leden komen overal: Van Afrika tot in Amerika, van Dubai tot Tokio. Het veroveren van de wereld begint in je studententijd, nergens anders dan bij SIB-Leiden. 

NIEUWS

NIEUWS VAN SIB LEIDEN

    Geen nieuws items gevonden.

FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

SIB LEIDEN

SIB-Leiden is opgericht in 1947, waardoor het één van de oudere studentenverenigingen in Leiden is. Wij geloven dat studenten van alle studies een brede interesse hebben in de wereld: veel studenten houden van reizen, zijn betrokken bij de politiek en de actualiteit en zoeken een toegankelijke manier om in contact te komen met diplomaten, topambtenaren, professoren en politici. Daarom heeft SIB drie kernpunten die de ideale studentenvereniging maken: reizen, inhoud en gezelligheid.

SIB organiseert elke maand een inhoudelijke activiteiten. Dit kunnen lezingen en Q&A’s zijn met belangrijke personen uit de praktijk, maar ook grotere evenementen staan op het programma, zoals speeddates met 50 diplomaten of politici bij de Japanse of Haagse Tafeltjes Avond. Na zo’n activiteit is het belangrijk om te borrelen: op onze vaste borrellocatie Breehuys 16 is er genoeg ruimte voor borrelen, socializen en feesten. Op welke woensdag kun je ons vinden in ons pand. Tenslotte vormen drie reizen de rode draad in een SIB-jaar: de Winterreis (binnen of rondom Europa), de Brusselreis en de Zomerreis (rondom Europa of daarbuiten). Enkele recente bestemmingen zijn onder meer Singapore, Thailand, Noord-Macedonië, Tanzania, Indonesië, en Georgië.

Elk jaar vinden er ook unieke extra activiteiten plaats. Op bezoek bij de Belgische ambassadeur thuis, uit eten met de ambassadeur van het Vaticaan of vechten met ME’ers in opleiding – nergens anders vind je zoveel diversiteit én gezelligheid dan bij SIB-Leiden. Je maakt je lidmaatschap af met het lidmaatschap van een dispuut of genootschap. Meer weten? Bezoek http://www.sibleiden.nl en word lid!

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

KAISERSTRAAT 25
2311 GN LEIDEN
+31 71 527 7559
BESTUUR@SIBLEIDEN.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Lezing/Debat
20 nov. 2023 20:00 – 22:00
POLITIEKE JONGEREN ORGANISATIE DEBAT
SIB LEIDEN

Moet het minimumloon zo snel mogelijk naar 16 euro? Is het wenselijk om partijen op voorhand uit te sluiten? Moeten we...

Evenement
13 dec. 2023 – 19 dec. 2023
JAPANSE TAFELTJES AVOND
SIB LEIDEN

Wil jij in gesprek gaan met Ambassadeurs en Diplomaten? Dit kan tijdens de jaarlijks terugkerende Japanse Tafeltjes...

Evenement
5 apr. 2024 22:00 – 00:00
BENEFIETGALA SIB-NEDERLAND
SIB LEIDEN

Op 5 april organiseert SIB-Leiden het jaarlijkse SIB-Nederland gala. Met een benefietveiling en live muziek belooft het...

Politiek
10 jun. 2024 19:00 – 21:00
HAAGSE TAFELTJES AVOND
SIB LEIDEN

De Haagsche Tafeltjesavond is een spin-off van de Japanse Tafeltjesavond en wordt sinds 2018 georganiseerd. Hier...


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.