STUDENT&STAD

Leiden bruist door de aanwezigheid van studenten. Al sinds Willem van Oranje deze stad in 1575 een universiteit schonk, zijn stad en student onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In al die jaren is er samenwerking geweest tussen de Leidse studentenverenigingen en de gemeente. Nu zijn we op het punt beland waar we onze jarenlange samenwerking gaan verdiepen en verder uitbreiden, middels een Strategisch Partnerschap. Dit is een mijlpaal in de relatie tussen stad en studentenverenigingen en geeft een nieuwe betekenis aan het begrip ‘studentenstad’.

 

Middels concrete afspraken in dit partnerschap werken wij aan een toekomst waarin studenten meedenken over stedelijke vraagstukken, evenementen organiseren voor de bewoners en bijdragen aan de profilering van Leiden als Stad van Ontdekkingen, met als pijlers Cultuur en Kennis. Kennisuitwisseling in de vorm van een studentendenktank zal bijdragen aan innovatieve ideeën om de stad nog aantrekkelijker te maken voor studenten, bewoners, bezoekers en ondernemers. Tegelijkertijd zullen de verenigingen evenementen opzetten voor de Leidse bevolking, middels financiële bijdragen van de gemeente.

 

Het convenant Student&Stad is het resultaat van intensieve overleggen tussen de gemeente Leiden, Leiden&Partners, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) en de studentenverenigingen L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L. Catena, A.L.S.V. Quintus, K.S.R.V. Njord en A.L.S.R.V. Asopos de Vliet. Deze constructieve bundeling van krachten tilt de samenwerking binnen een studentenstad in Nederland op een niveau van ongekende hoogte.

 

Neem contact op

Heb je vragen over het studentenleven in Leiden? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op


Mis geen moment

Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland.

Bekijk de agenda

Impressie