PKVV

PKVV

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen is het overkoepelende orgaan van 24 Leidse studentenverenigingen. Als bestuur van de PKvV behartigen wij de belangen van de Leidse studentenverenigingen tegenover onze partners: de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, maar ook gemeente Leiden, politie & brandweer en commerciële partijen en onderhouden we contact met de Landelijke Kamer van Verenigingen. Tevens zorgen we voor verbinding van de studentenverenigingen onderling en ondersteunen wij hen waar nodig. 

Het dagelijks bestuur van de PKvV bestaat uit zes bestuursleden, allen zijn zelf ook lid bij één van de 24 aangesloten studentenverenigingen. Wij vinden Leiden de mooiste en meest authentieke studentenstad van Nederland! Samen met de 24 studentenverenigingen, doen we er alles aan om al dat moois te bewaren. 

NIEUWS

NIEUWS VAN PKVV

 • Tweede editie Langste Leidse Tafel op zondag 9 juni
  24-05-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • PKvV Bestuur 2023-2024
  10-10-2023 - PKVV (location)
  Algemeen nieuws
 • EL CID 2023 komt eraan!
  25-07-2023 - PKVV
  Student nieuws
 • Brandbrief van Leidse Studentenverenigingen
  23-01-2022 - PKVV
  Pers
 • Brief aan de aanstaand student
  16-07-2021 - PKVV
  Gemeente
 • VVO WEEK
  22-02-2021 - PKVV
  Evenementen
Over

PKVV

Al 55 jaar hebben wij een hart voor de stad en haar studentenverenigingen, maar als bestuur krijgen wij van veel meer enthousiaste studenten hulp bij het vertegenwoordigen van de studentenpopulatie.

Denktank Student&Stad
De Denktank van de PKvV is een groep studenten die meedenkt over actuele zaken die spelen in Leiden. Zo buigen ze zich over het gebruik van ecoglazen bij studentenverenigingen, onderzoeken ze de mogelijkheden van autoluwe wegen in de stad en zitten ze regelmatig met gemeente Leiden om de tafel over verschillende zaken, zoals studenten- en startershuisvesting. Ze hebben brainstorms over het fietsbeleid in de stad, doen onderzoek naar studentenwelzijn tijdens de coronacrisis en denken mee met verenigingen over een 1,5 meter economie. Het kan allemaal bij de Denktank Student & Stad!

Promotiecommissie
De promotiecommissie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen bestaat uit zes enthousiaste leden, die allemaal lid zijn bij een van de 24 Leidse studentenverenigingen. Het hele jaar door zetten ze zich in om de PKvV te helpen bij de beeldvorming van de Leidse student. Zo staan zij op open dagen van de Hoge School Leiden en de Universiteit Leiden en geven ze hier presentaties en stadswandelingen, waar ze je alles kunnen vertellen over het studentenleven en de keuze voor een bepaalde studentenvereniging. Daarnaast houden ze alle sociale media bij en ze organiseren jaarlijks in samenwerking met Leiden Marketing de Filmwedstrijd Student&Stad, een evenement dat voortkomt uit het Strategisch Partnerschap.

MASCQ-Commissie
MASCQ staat voor de grote vijf gezelligheidsverenigingen die je in Leiden kan vinden, namelijk Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus. De MASCQ-Commissie bestaat uit vijf leden, allemaal lid van één van deze vijf verenigingen. Eens per jaar slaan deze verenigingen de handen in een om een geweldige week te organiseren met allerlei evenementen en feesten (van bandjesavond tot lasergamen op een sociëteit en van lezingen tot een grote cantus). En dit iedere dag op een andere vereniging! De MASCQ-Commissie zet dit samen met de PKvV op en is verantwoordelijk voor de organisatie van deze memorabele week. 

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

LANGEGRACHT 70
2312 NV LEIDEN
071-2340052
INFO@PKVV.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Evenementen
5 aug. 2020 – 19 aug. 2020
EL CID
PKVV

Evenementen
6 aug. 2020 14:00 – 16:00
VVO MIDDAG
PKVV

Evenementen
6 aug. 2020 20:00 – 22:00
VOORZITTERSDEBAT MASCQ
PKVV

Evenementen
7 aug. 2020 14:00 – 16:00
WATERSPORT MIDDAG
PKVV


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.