VGSL 'FRANCISCUS GOMARUS'

VGSL 'FRANCISCUS GOMARUS'

Wij zijn de VGSL 'Franciscus Gomarus', ook wel bekend als Gomarus.

De VGSL 'Franciscus Gomarus' is de oudste christelijke studentenvereniging van Leiden. Gomarus komt elke donderdagavond bij elkaar voor een activiteit en een borrel. Activiteiten kunnen uiteenlopen van de geduchte jaargroepenstrijd, lezingen over academische onderwerpen of natuurlijk de Algemene Leden Vergadering (ook wel ALV). Daarnaast komen er om de week kleinere groepjes bij elkaar voor een bijbelkring. Daar hebben we het met elkaar over het geloof. De VGSL kent ook vele commissies waar jij jezelf kan ontplooien. Zoek jij een gezellige, studentikoze, christelijke vereniging waar jij je talenten kunt ontwikkelen? Check ons dan op onze site vgsl.nl en volg ons op Instagram @vgsleidenNIEUWS

NIEUWS VAN VGSL 'FRANCISCUS GOMARUS'

    Geen nieuws items gevonden.

FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

VGSL 'FRANCISCUS GOMARUS'

De Vereniging van Gereformeerde Studenten te Leiden  'Franciscus Gomarus' is opgericht op 7 mei 1957 en is de oudste christelijke studentenvereniging van Leiden. Gomarus is een vereniging met een actief, hecht en studentikoos karakter. Gomarus biedt tal van activiteiten, deze zijn niet verplicht, maar wel allemaal ontzettend leuk!

Daarnaast zijn er drie dingen die wij op de vereniging erg belangrijk vinden. Ten eerste academische vorming: iedereen op een studentenvereniging studeert natuurlijk en daar proberen wij elkaar in te motiveren en dat met elkaar te delen. Zo hebben wij academische rondjes en themagroepen, waar leden wat over hun studie of over een onderwerp waar ze gepassioneerd over zijn, kunnen vertellen.

Ten tweede is geloofsopbouw belangrijk. De VGSL is van oorsprong een gereformeerde studentenvereniging, maar is in 1997 opengesteld voor alle christenen. Dit is ook waarom Gomarus nu bestaat uit leden vanuit verschillende kerkelijke achtergronden. Om de week komen er kleine groepjes bij elkaar voor een bijbelkring. Ook staan er op de jaarplanning activiteiten voor de hele vereniging waar je met elkaar kan praten over het geloof of bijvoorbeeld kan zingen tijdens een sing-in!

Ten slotte is ontspanning belangrijk. Je wilt natuurlijk het meeste uit je studententijd halen. Gezelligheid staat bij Gomarus hoog in het vaandel. Elke donderdagavond borrelen we samen. Ook worden er meerdere weekenden in een jaar georganiseerd. Op Gomarus maak je vrienden voor het leven en dat allemaal in de mooiste studentenstad van Nederland. Zoek jij een gezellige, studentikoze, christelijke vereniging waar jij je talenten kunt ontwikkelen? Word lid!CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

POSTBUS 439
2300 AK LEIDEN
0636559283
ABACTIS@VGSL.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Geen agendapunten gevonden.


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.