ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit is dé studentenzeilvereniging van Leiden. De vereniging is opgericht in 1966 en zeilt voornamelijk op de Kagerplassen. We hebben een uitgebreide vloot van in totaal 15 zeilboten waar zowel competitief als recreatief mee wordt gezeild. Zo zijn er instructie zeildagen waarmee je in korte tijd op hoger zeilniveau kan komen, zelfs al kon je hiervoor nog niet zeilen, en meer relaxte zeildagen om heerlijk van de zon en het water te genieten. Bovendien organiseren we zeilweekenden op het IJsselmeer en tijdens ons lustrum zeilvakanties op zee.

Daarnaast zijn we ook een gezelligheidsvereniging. We komen wekelijks samen in onze sociëteit op het Universitair Watersport Centrum om samen te eten en te borrelen en er worden regelmatig feesten en zeilkampen georganiseerd. We hebben 4 disputen die wekelijks samenkomen en 21 commissies die veel verschillende activiteiten organiseren, zoals kroegentochten, een nationale zeilwedstrijd, zeilkampen, een toetjesfestijn, themaborrels, feesten, gala’s en nog veel meer.

NIEUWS

NIEUWS VAN ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

  • Open Zeildag
    16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
    Sport
  • Het Blauwe Feest
    18-09-2023 - BLAUWESCHUIT
    Studentenvereniging
FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

De Blauwe Schuit is dé studentenzeilvereniging van Leiden en omstreken. We hebben één van de grootste studentenvloten van Nederland en hier zijn we dan ook behoorlijk trots op. Onze vloot bestaat namelijk uit één FF65 (kajuitjacht), zeven valken, zes RS500’s, twee Laser Pico’s en twee topazen (zwaardboten) en een RHIB motorboot. Onze vloot wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Zo hebben we een actief opleidingssysteem om leden te leren zeilen tijdens zeildagen, zeilkampen, doordeweekse cursussen en de masterclass. Hierdoor kan iedereen, van beginner tot fanatiekeling, bij ons terecht. Verder doen we met onze boten mee aan veel verschillende zeilwedstrijden, zoals de NESTOR-trophy (een wedstrijd tegen andere studenten-zeilverenigingen in Nederland), verschillende NK’s, WK’s, de 24-uurs race, winterwedstrijden, matchraces en nog veel meer!

Niet voor niets is ons motto al jarenlang “Schuitje varen, biertje drinken”, want we zijn niet alleen een sportvereniging, maar ook zeker een gezelligheidsvereniging! Wekelijks ontmoeten onze leden elkaar op de borrels op onze eigen sociëteit bij het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp. Daarnaast zijn er het hele jaar door activiteiten en leuke feesten, dus ook buiten het zeilseizoen om is er bij ons genoeg te doen. Denk bij activiteiten aan gala’s, filmavonden, themaborrels, dixo’s en nog veel meer. En wie nog geen genoeg kan krijgen van de gezelligheid van de Schuit kan zich aansluiten bij de verschillende disputen en commissies die de Schuit rijk is.

Dus ben jij al om? Stuur een mailtje naar bestuur@blauweschuit.com en kom een keertje kijken bij ons op de vereniging of kom op dinsdagavond langs bij de borrel (laat wel even van tevoren weten dat je komt). Tot op de boot!

Bekijk onze website of Instagram.

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

ZIJLSTROOM 79
2353 NN LEIDERDORP
071 512 1157
BESTUUR@BLAUWESCHUIT.COM

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Sport
22 aug. 2020 – 24 aug. 2020
OPEN ZEILDAGEN
ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

Kom mee zeilen op 22, 23 of 24 augustus bij De Blauwe Schuit! 

Studentenvereniging
29 sep. 2023 21:00 – 03:00
HET BLAUWE FEEST
ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

Sport & actief
17 mrt. 2024 11:00 – 20:00
OPEN ZEILDAG
ALSZV DE BLAUWE SCHUIT

Op 17 maart hebben wij een open zeildag en jij bent welkom! Lees snel meer:


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.