NIEUWS STUDENTENVERENIGING
BLAUWESCHUIT

HET BLAUWE FEEST

Op 29 september aanstaande barst Het Blauwe Feest los in onze ziekenboeg!
Dit is de afsluiting van De Blauwe Maand en belooft weer een groot succes te worden!

Dus, heb jij zin om samen met ons te komen dansen en genieten van de cocktails?
Trek dan je mooiste zusters- of doktersoutfit uit de kast en kom langs!
Externen zijn ook van harte welkom, dus sleep je vvv'tjes/huisgenoten/vrienden/assistenten mee en help ons uit de brand!

Wil je komen? Stuur een mailtje naar wrak@blauweschuit.com! Tot dan!

OVER BLAUWESCHUIT

De Blauwe Schuit is dé studentenzeilvereniging van Leiden en omstreken. We hebben één van de grootste studentenvloten van Nederland en hier zijn we dan ook behoorlijk trots op. Onze vloot bestaat namelijk uit één FF65 (kajuitjacht), zeven valken, zes RS500’s, twee Laser Pico’s en twee topazen (zwaardboten) en een RHIB motorboot. Onze vloot wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Zo hebben we een actief opleidingssysteem om leden te leren zeilen tijdens zeildagen, zeilkampen, doordeweekse cursussen en de masterclass. Hierdoor kan iedereen, van beginner tot fanatiekeling, bij ons terecht. Verder doen we met onze boten mee aan veel verschillende zeilwedstrijden, zoals de NESTOR-trophy (een wedstrijd tegen andere studenten-zeilverenigingen in Nederland), verschillende NK’s, WK’s, de 24-uurs race, winterwedstrijden, matchraces en nog veel meer!

Niet voor niets is ons motto al jarenlang “Schuitje varen, biertje drinken”, want we zijn niet alleen een sportvereniging, maar ook zeker een gezelligheidsvereniging! Wekelijks ontmoeten onze leden elkaar op de borrels op onze eigen sociëteit bij het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp. Daarnaast zijn er het hele jaar door activiteiten en leuke feesten, dus ook buiten het zeilseizoen om is er bij ons genoeg te doen. Denk bij activiteiten aan gala’s, filmavonden, themaborrels, dixo’s en nog veel meer. En wie nog geen genoeg kan krijgen van de gezelligheid van de Schuit kan zich aansluiten bij de verschillende disputen en commissies die de Schuit rijk is.

Dus ben jij al om? Stuur een mailtje naar bestuur@blauweschuit.com en kom een keertje kijken bij ons op de vereniging of kom op dinsdagavond langs bij de borrel (laat wel even van tevoren weten dat je komt). Tot op de boot!

Bekijk onze website of Instagram.

BEKIJK ALSZV DE BLAUWE SCHUIT NIEUWS VAN BLAUWESCHUIT
NIEUWS

 • Tweede editie Langste Leidse Tafel op zondag 9 juni
  24-05-2024 - PKVV
  Stadshart
 • CuCo benefietavond SSR-Leiden
  08-05-2024 - SSR
  Evenement
 • Bouw nieuw windsurfcentrum!
  18-03-2024 - PLANKENKOORTS
  Algemeen nieuws
 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Open Zeildag
  16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
  Sport
 • Hollandse avond SSR-Leiden
  01-02-2024 - SSR
  Evenement
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
FOTO'S

PROEF DE SFEER