NSL

NSL

NSL is een breed christelijke studentenvereniging en die omschrijving vat het eigenlijk al samen! Onze christelijke identiteit uit zich in praises, vieringen, lezingen, verdiepingsweekenden, tweewekelijkse bijbelkringen en nog veel meer. Onze vereniging bestaat uit leden uit allerlei verschillende kerkelijke achtergronden en stromingen. Sommige leden zijn al van jongs af aan christelijk opgevoed, terwijl anderen nog maar heel kort geleden tot geloof zijn gekomen. Deze diversiteit zorgt er voor dat we heel veel van elkaar kunnen leren! Het geloof combineren we met feestjes, borrels, tradities en mores, zoals het een echte studentenvereniging betaamt. Wil jij met volle teugen genieten van het studentenleven en je daarbij zowel persoonlijk als op geloofsgebied ontwikkelen? Word lid!

NIEUWS

NIEUWS VAN NSL

 • EL CID NSL 2023
  18-09-2023 - NSL
  Stadshart
 • Open Avonden
  06-04-2022 - NSL
  Student nieuws
 • ALV 7 oktober
  08-10-2021 - NSL
  Studentenvereniging
 • NSL in Actie
  14-12-2020 - NSL
  Stadshart
 • Alpha Students
  27-10-2020 - NSL
  Gezondheid en welzijn
 • EL CID bij NSL
  05-08-2020 - NSL
  Stadshart
FOTO'S

PROEF DE SFEER

Over

NSL

NSL is de grootste christelijke studentenvereniging van Leiden. Een vereniging die het geloof en het studentenleven met elkaar combineert. Op 10 januari 1991 zijn wij opgericht als onderdeel van de landelijke beweging Navigators Studentenverenigingen (NSV). Anno 2021 zijn we een vereniging van 330 leden met 15 unieke disputen en een eigen sociëteit aan de Oude Singel 56. Een dispuut is een groep binnen de vereniging van ongeveer 20 leden uit verschillende jaarlagen waar je direct aan het begin van je lidmaatschap terechtkomt, elke dispuut heeft haar eigen unieke karaktertrekken zodat er altijd wel een dispuut is wat bij je past. Binnen je dispuut bouw je hechte vriendschappen op, ga je met elkaar op vakantie en onderneem je allerlei activiteiten.

Donderdagavond is de vaste verenigingsavond bij NSL. Twee van de vier donderdagen in de maand ga je als dispuut, nadat je met elkaar gegeten hebt, uiteen in kringen. Een kring is een groep van 4/5 leden van hetzelfde dispuut die met elkaar op zoek gaan naar verdieping in hun geloof. Het is een vertrouwde omgeving waar je kunt praten over geloofsvragen of andere problemen waar je mee zit. Op andere donderdagen is er een praise, lezing of viering, of breng je de avond door met je dispuut. Na deze activiteiten ontmoet je de hele vereniging weer op de borrel in de sociëteit, die overigens ook iedere dinsdag plaatsvindt!

Naast disputen heeft NSL nog veel meer te bieden, zo kan je jezelf ontwikkelen in één van de vele commissies, een jaarclub oprichten met lichtingsgenoten of je aansluiten bij een van de dames- of herengezelschappen. Kortom, oneindig veel mogelijkheden!

CONTACT

HOE KAN JE ONS BEREIKEN?

OUDE SINGEL 56
2312 RC LEIDEN
+316 17640008
BESTUUR@NSLEIDEN.NL

AGENDA

WHAT IS HAPPENING?

Gezondheid en welzijn
12 okt. 2021 19:00 – 23:00
ALPHA OPEN AVOND
NSL

Kom een avond kennismaken en beslis of jij dit seizoen mee wil doen met Alpha Students. Dé plek waar je kunt...

Algemeen nieuws
16 dec. 2021 20:00 – 23:59
KERSTCONCERT
NSL

Het jaarlijkse kerstconcert in samenwerking met Sempre Crescendo komt er weer aan! 16 december zal er een prachtig...

Student nieuws
14 apr. 2022 18:00 – 23:59
OPEN AVOND NSL
NSL

Donderdag 14 april heeft NSL de eerste open avond! Schrijf je in via de site en kom langs om de sfeer te proeven.

Studentenvereniging
18 sep. 2023 15:26 – 15:23
EL CID BIJ NSL
NSL

El CID 2023! Deze zomer hijsen we de zeilen en gaan we op volle kracht vooruit. Wij hebben er zin in, jij ook?


Er is altijd wel wat gaande in de leukste studentenstad van Nederland. Hierboven zie je de opkomende evenementen. Bekijk het volledige overzicht om te zien wat voor moois er de komende periode op de planning staan.