NIEUWS STADSHART
NSL

EL CID NSL 2023

Het thema van deze CID: Bepaal je koers.

Waar ga jij dit jaar heen? Welke stad, welke studie, welke vereniging? Maar ook: welke koers neem jij in het geloof? Bij NSL zoeken we op verschillende manieren met elkaar naar God. Dit gebeurt bij vieringen of lezingen, door samen stille tijd te houden bij Goedemorgen God, door samen te bidden in de 24/7 prayerweek of gewoon door een goed gesprek op kring of op de borrel. Naast de wekelijkse borrels worden er bij NSL jaarlijks ook een aantal feesten georganiseerd. Van een knallende start en afsluiting van het verenigingsjaar tot ons Galadatingfeest waar Navigators studenten uit heel Nederland tot diep in de nacht op de dansvloer staan! Sta jij er volgend jaar ook tussen? Daarnaast zijn er binnen NSL ruim 30 commissies. Een commissie is de ideale manier om veel NSL’ers te leren kennen en jezelf te ontwikkelen. 

Of je je nou wekelijks inzet voor de geestelijke activiteiten of je tot de late uurtjes staat te tappen op de borrel, er is voor ieder wat wils!
Van muziek maken in de praiseband tot het organiseren van een gala, en van het ontwerpen van een almanak tot maaltijden koken voor de vereniging. De mogelijkheden zijn eindeloos!

OVER NSL

NSL is de grootste christelijke studentenvereniging van Leiden. Een vereniging die het geloof en het studentenleven met elkaar combineert. Op 10 januari 1991 zijn wij opgericht als onderdeel van de landelijke beweging Navigators Studentenverenigingen (NSV). Anno 2021 zijn we een vereniging van 330 leden met 15 unieke disputen en een eigen sociëteit aan de Oude Singel 56. Een dispuut is een groep binnen de vereniging van ongeveer 20 leden uit verschillende jaarlagen waar je direct aan het begin van je lidmaatschap terechtkomt, elke dispuut heeft haar eigen unieke karaktertrekken zodat er altijd wel een dispuut is wat bij je past. Binnen je dispuut bouw je hechte vriendschappen op, ga je met elkaar op vakantie en onderneem je allerlei activiteiten.

Donderdagavond is de vaste verenigingsavond bij NSL. Twee van de vier donderdagen in de maand ga je als dispuut, nadat je met elkaar gegeten hebt, uiteen in kringen. Een kring is een groep van 4/5 leden van hetzelfde dispuut die met elkaar op zoek gaan naar verdieping in hun geloof. Het is een vertrouwde omgeving waar je kunt praten over geloofsvragen of andere problemen waar je mee zit. Op andere donderdagen is er een praise, lezing of viering, of breng je de avond door met je dispuut. Na deze activiteiten ontmoet je de hele vereniging weer op de borrel in de sociëteit, die overigens ook iedere dinsdag plaatsvindt!

Naast disputen heeft NSL nog veel meer te bieden, zo kan je jezelf ontwikkelen in één van de vele commissies, een jaarclub oprichten met lichtingsgenoten of je aansluiten bij een van de dames- of herengezelschappen. Kortom, oneindig veel mogelijkheden!

BEKIJK NSL NIEUWS VAN NSL
NIEUWS

 • Tweede editie Langste Leidse Tafel op zondag 9 juni
  24-05-2024 - PKVV
  Stadshart
 • CuCo benefietavond SSR-Leiden
  08-05-2024 - SSR
  Evenement
 • Bouw nieuw windsurfcentrum!
  18-03-2024 - PLANKENKOORTS
  Algemeen nieuws
 • PKvV organiseert reanimatiedag
  19-02-2024 - PKVV
  Stadshart
 • Open Zeildag
  16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
  Sport
 • Hollandse avond SSR-Leiden
  01-02-2024 - SSR
  Evenement
 • Leiden in Debat groot succes
  15-11-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
 • Leiden in Debat
  18-10-2023 - PKVV
  Lezing/Debat
FOTO'S

PROEF DE SFEER