{{alternate_urls}}
NIEUWS EVENEMENTEN
PKVV

MASCQ VOORZITTERSDEBAT GEMIST? KIJK HET HIER TERUG!

Twijfel jij of je lid zal worden van één van de grote 5 gezelligheidsverenigingen in Leiden? Wil jij graag weten hoe deze verenigingen van elkaar verschillen of wat zij jou kunnen bieden tijdens je studententijd? Kijk dan naar het Voorzittersdebat van de MASCQ-verenigingen!

De voorzitters van de grootste 5 verenigingen van Leiden gaan de strijd met elkaar aan. Ze zullen laten zien waar hun verenigingen voor staan en wat zij jou te bieden hebben. Ook komen de verschillen tussen de verenigingen aan bod. Maar de voorzitters zullen ook aan de tand worden gevoeld over de meest voorkomende vooroordelen over het lidmaatschap.

Kortom ze zullen je laten zien waarom lid worden van een gezelligheidsvereniging een verrijking voor je studententijd is. Een foute keuze is er niet, dus word lid!

Productie: Jona Bootsma

Met dank aan: NFGD Audiovisual

OVER PKVV

Al 54 jaar hebben wij een hart voor de stad en haar studentenverenigingen, maar als bestuur krijgen wij van veel meer enthousiaste studenten hulp bij het vertegenwoordigen van de studentenpopulatie.

Denktank Student&Stad
De Denktank van de PKvV is een groep studenten die meedenkt over actuele zaken die spelen in Leiden. Zo buigen ze zich over het gebruik van ecoglazen bij studentenverenigingen, onderzoeken ze de mogelijkheden van autoluwe wegen in de stad en zitten ze regelmatig met gemeente Leiden om de tafel over verschillende zaken, zoals studenten- en startershuisvesting. Ze hebben brainstorms over het fietsbeleid in de stad, doen onderzoek naar studentenwelzijn tijdens de coronacrisis en denken mee met verenigingen over een 1,5 meter economie. Het kan allemaal bij de Denktank Student & Stad!

Promotiecommissie
De promotiecommissie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen bestaat uit zes enthousiaste leden, die allemaal lid zijn bij een van de 24 Leidse studentenverenigingen. Het hele jaar door zetten ze zich in om de PKvV te helpen bij de beeldvorming van de Leidse student. Zo staan zij op open dagen van de Hoge School Leiden en de Universiteit Leiden en geven ze hier presentaties en stadswandelingen, waar ze je alles kunnen vertellen over het studentenleven en de keuze voor een bepaalde studentenvereniging. Daarnaast houden ze alle sociale media bij en ze organiseren jaarlijks in samenwerking met Leiden Marketing de Filmwedstrijd Student&Stad, een evenement dat voortkomt uit het Strategisch Partnerschap.

MASCQ-Commissie
MASCQ staat voor de grote vijf gezelligheidsverenigingen die je in Leiden kan vinden, namelijk Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus. De MASCQ-Commissie bestaat uit vijf leden, allemaal lid van één van deze vijf verenigingen. Eens per jaar slaan deze verenigingen de handen in een om een geweldige week te organiseren met allerlei evenementen en feesten (van bandjesavond tot lasergamen op een sociëteit en van lezingen tot een grote cantus). En dit iedere dag op een andere vereniging! De MASCQ-Commissie zet dit samen met de PKvV op en is verantwoordelijk voor de organisatie van deze memorabele week.

BEKIJK PKVV NIEUWS VAN PKVV
NIEUWS

 • VVO WEEK
  22-02-2021 - PKVV
  Evenementen
 • Trippen in Cold Hawaii
  04-02-2021 - PLANKENKOORTS
  Sport
 • Wij zijn Euforisch!
  26-01-2021 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • NSL in Actie
  14-12-2020 - NSL
  Stadshart
 • Pop-up studieruimte in Stadsgehoorzaal
  02-12-2020 - PKVV
  Onderwijs
 • Cancelled: Decemberconcerten Collegium Musicum
  24-11-2020 - COLLEGIUM MUSICUM
  Cultuur
 • Debat christelijke politieke jongerenorganisaties
  20-11-2020 - PANOPLIA
  Evenementen
 • Asopos op het EK roeien
  16-11-2020 - ASOPOS DE VLIET
  Sport
FOTO'S

PROEF DE SFEER