NIEUWS SPORT
LEVITAS

TOERTOCHT LANGS KASTEEL DUIVENVOORDE

Bij ALSKV Levitas worden er regelmatig tochtjes georganiseerd waarmee wij de prachtige omgeving van Leiden kunnen verkennen. Zo stond in juli een rondje langs Kasteel Duivenvoorde op de planning!
 
We met een groepje van 6 Levitassers op stap voor een rondje langs Kasteel Duivenvoorde. Het was een mooi rondje die we begonnen bij de Meerburgerwatering. Vanaf daar gingen we naar de Vlietlanden waar we op het strandje een pauze hebben genomen met een appeltaart. Toen we vervolgens weer verder gingen kwamen we voor een verrassing waar een tijdelijke drijvende fietsbrug ervoor zorgde dat we even moesten overdragen.
 
Vlak daarna draaide we de Duivenvoordse Sloot in waar we onze lenigheid en balans goed moesten testen door in duo's onder een lange lage brug met loshangende plankjes door te schuiven. Vlak daarna kwamen we bij de slotgracht van Kasteel Duivenvoorde: een prachtig plaatje tussen de bloeiende waterlelies en volop groen!
 
Het vervolg van het rondje was ook lastig. We wilde via de (officiële recreatieroute!) van de Veenwatering proberen te gaan maar na een heel laag bruggetje en gekapte bomen waar we eerst nog onderdoor gingen, hebben we met het vooruitzicht van een waarschijnlijk geplaatst hek in het water verderop besloten om toch maar via de minder mooie Dobbewatering te gaan. Maar eerst nog even tijd voor een (lunch)pauze in een weiland om te vieren dat we de avonturen redelijk droog hebben doorstaan.
 
Daarna ging het laatste stukje door de Stevenshof en via de Oude Rijn door Leiden voorspoedig. Er kon hier en daar nog lekker gesurft worden op de golven van motorbootjes. Wil je ook graag mee met dit soort tochtjes? Word lid bij Levitas!

OVER LEVITAS

BEKIJK NIEUWS VAN LEVITAS
NIEUWS

 • Huizenposter 1,5 Meter Campagne
  29-09-2020 - PKVV
  Pers
 • Na-intro Panoplia
  24-08-2020 - PANOPLIA
  Evenementen
 • Mentor en tutor bieden eerstejaars warm welkom en goede start
  20-08-2020 - UNIVERSITEIT LEIDEN
  Onderwijs
 • EL CID op Discord!
  07-08-2020 - DUIVELSEI
  Cultuur
 • EL CID bij De Blauwe Schuit
  05-08-2020 - BLAUWESCHUIT
  Evenementen
 • EL CID bij NSL
  05-08-2020 - NSL
  Stadshart
 • Toertocht langs Kasteel Duivenvoorde
  05-08-2020 - LEVITAS
  Sport
 • Studeren in tijden van corona
  30-07-2020 - UNIVERSITEIT LEIDEN
  Onderwijs
FOTO'S

PROEF DE SFEER