NIEUWS SPORT
LEVITAS

TOERTOCHT LANGS KASTEEL DUIVENVOORDE

Bij ALSKV Levitas worden er regelmatig tochtjes georganiseerd waarmee wij de prachtige omgeving van Leiden kunnen verkennen. Zo stond in juli een rondje langs Kasteel Duivenvoorde op de planning!
 
We met een groepje van 6 Levitassers op stap voor een rondje langs Kasteel Duivenvoorde. Het was een mooi rondje die we begonnen bij de Meerburgerwatering. Vanaf daar gingen we naar de Vlietlanden waar we op het strandje een pauze hebben genomen met een appeltaart. Toen we vervolgens weer verder gingen kwamen we voor een verrassing waar een tijdelijke drijvende fietsbrug ervoor zorgde dat we even moesten overdragen.
 
Vlak daarna draaide we de Duivenvoordse Sloot in waar we onze lenigheid en balans goed moesten testen door in duo's onder een lange lage brug met loshangende plankjes door te schuiven. Vlak daarna kwamen we bij de slotgracht van Kasteel Duivenvoorde: een prachtig plaatje tussen de bloeiende waterlelies en volop groen!
 
Het vervolg van het rondje was ook lastig. We wilde via de (officiële recreatieroute!) van de Veenwatering proberen te gaan maar na een heel laag bruggetje en gekapte bomen waar we eerst nog onderdoor gingen, hebben we met het vooruitzicht van een waarschijnlijk geplaatst hek in het water verderop besloten om toch maar via de minder mooie Dobbewatering te gaan. Maar eerst nog even tijd voor een (lunch)pauze in een weiland om te vieren dat we de avonturen redelijk droog hebben doorstaan.
 
Daarna ging het laatste stukje door de Stevenshof en via de Oude Rijn door Leiden voorspoedig. Er kon hier en daar nog lekker gesurft worden op de golven van motorbootjes. Wil je ook graag mee met dit soort tochtjes? Word lid bij Levitas!

OVER LEVITAS

Levitas biedt

- De mogelijkheid om een kanobrevet te halen

- 24/7 toegang tot de verenigingskano’s

- Wekelijkse gezelligheidsmaaltijden (Ma & Wo)

- Een verenigingsstructuur zonder verplichtingen

- Talloze sociale evenementen, waaronder spelletjesavonden, maaltijden, talentenshows, filmavonden, karaoke, kampvuurtjes en feestdagen (Kerstmis/Halloween)

- De mogelijkheid om mee te doen aan commissies

- Een kennismakingsweekend (GEEN ontgroening)

Kanodisciplines

- Kanopolo: Kanopolo is een soort mix tussen waterpolo, kanoën en rugby. Het is een teamsport waarin snelheid, kracht en bootcontrole enorm belangrijk zijn.

- Vlakwatervaren: Tijdens vlakwatervaren leer je verschillende technieken om zo snel mogelijk te gaan. Ook biedt Levitas de mogelijkheid om wedstrijden te varen op het hoogste niveau!

- Wildwatervaren: In Nederland is het water kalm, maar dat stopt ons niet van het wildwatervaren. Schrijf je in voor een toffe vakantie naar de Ardennen, of zelfs de Sloveense Alpen!

- Freestylen: Wist je dat je in een kano radslagen kan maken? Ook dit soort coole trucjes kan je leren op Levitas!

- Tourvaren: Knijp er alleen of met een groepje tussenuit en geniet van de prachtige omgeving rond Leiderdorp.

- Zeekanoën: Maak een tripje langs de prachtige Nederlandse kustlijn in een van onze zeekano’s.

- Slalom: Leer de complete controle over je boot te krijgen, zodat je een parcours zo snel mogelijk af kan leggen.

 

Geinteresseerd? Kijk op onze website of neem contact met ons op. Je bent altijd welkom!



BEKIJK ALSKV LEVITAS NIEUWS VAN LEVITAS
NIEUWS

  • Bouw nieuw windsurfcentrum!
    18-03-2024 - PLANKENKOORTS
    Algemeen nieuws
  • PKvV organiseert reanimatiedag
    19-02-2024 - PKVV
    Stadshart
  • Open Zeildag
    16-02-2024 - BLAUWESCHUIT
    Sport
  • Hollandse avond SSR-Leiden
    01-02-2024 - SSR
    Evenement
  • Leiden in Debat groot succes
    15-11-2023 - PKVV
    Lezing/Debat
  • Leiden in Debat
    18-10-2023 - PKVV
    Lezing/Debat
  • EL CID NSL 2023
    18-09-2023 - NSL
    Stadshart
  • Rapenburg Race
    18-09-2023 - DAC
    Evenement
FOTO'S

PROEF DE SFEER